VisitNordsjælland

Økologisk Høstmarked på Sølager

Sølager Værkstederne ved Hundested byder indenfor til et økologisk høstmarked med gode oplevelser for hele familien. Både stalde, værksteder og boder er åbne, og cafeen byder selvfølgelig på forfriskninger af egen avl.

I landbruget er staldene åbne, og man kan se og klappe dyrene. Ligesom der også er traktorkøreture ud til køerne og frilandsgrisene i marken, hvor man kan grave sine egne kartofler op.

For dem, der er mere til transport på hesteryg, er der mulighed for at blive trukket en tur på en af vores fire søde heste - en islænder, en fjordhest, en oldenburger og en hafling. 


Til høstmarkedet slår vi værkstedernes døre op på vid gab, og gæster er mere end velkomne til at kigge sig omkring, og måske købe en blomst, en uro, noget båludstyr, grøntsager eller noget helt femte med hjem.

Vi disker også op med forfriskninger til billig penge. F.eks. pommes frites af økologiske kartofler af egen avl samt kaffe og kage. Man kan også bare spise sin egen medbragte madpakke, mens man kigger på at køerne græsser på marken.

 

Hvad er Sølager?

Sølager Værkstederne er Halsnæs Kommunes tilbud om beskyttet beskæftigelse. Til daglig er Sølager arbejdsplads for mennesker med forskellige handicap. De arbejder i landbruget, gartneriet, smedjen, snedkeriet, det kreative værksted eller naturværkstedet. Sølagers landbrug på 38 hektar har siden 1997 haft økologisk produktion af grøntsager, korn og græs samt en besætning af grise, ænder, gæs, geder, får, høns og heste.