Ode To The Moon - kinesisk akrobatik og skuespil

Kinesiske akrobater og skuespillere opfører er poetisk hyldest til høstmånen med forestillingen ”Ode To The Moon” i FrederiksborgCentret i Hillerød, som det eneste sted i Danmark.

Torsdag d. 12. september kan du opleve kinesisk dans, drama og akrobatik på meget højt niveau når FrederiksborgCentret får besøg af Fujian Opera-, danse- og dramateater og Fujian Akrobatiske Trup. Begge har de et hav af priser og spændende opsætninger bag sig.

Traditionel fejring og vigtig mærkedag i Kina

”Ode to the Moon” - hyldest til månen – er titlen på forestillingen med fem tableauer. Baggrunden er, at i Kina fejres høstmånen, dvs. den første nat med fuldmåne i efteråret. Og tre tæt forbundne elementer indgår i fejringen: Familien mødes, thanksgiving, hvor der takkes for høsten, og bøn for eksempelvis familiemedlemmer, skønhed, et langt liv eller en god fremtid.

De fem tableauer

Programmet er delt op i fem tableauer:

- En solodans, »etnisk landsbygut« udføres af Yang Hongjie.
- Det akrobatiske show »kraft« følger efter, hvor akrobaterne Jiang Xianda og Lin Wei kombinerer styrke og skønhed i dobbeltarbejde.
- Hu Rong giver en solodans, »Dapu trommepige«; en trommepige, som hver dag under høstmånefesten i Kina binder sang og dans sammen.
- Fjerde indslag er et akrobatisk show med overskriften »boldevner«, hvor Yang Weifeng vil kaste og gribe volleybolde i et imponerende tempo.
- Sidste indslag er »kærlighedssang«, hvor Hu Rong og Yang Hongjie optræder med en dans, der er udsprunget af de gamle traditioner hos de oprindelige indbyggere i Taiwan. Den viser en ung pige og en ung mand, som under høstmånens skær udtrykker kærligheden til hinanden.

Forestillingen sluttes af med en lille violinoptræden.

Kulturel udveksling mellem Kina og Danmark

Det er Kinas kulturelle center i København, som står bag gæstespillet. Det er en kulturel institution, som er oprettet efter en aftale mellem Danmark og Kina i 2014, samtidig med, at Danmark oprettede en tilsvarende institution i Beijing. Ideen er at vise landenes kultur og derigennem give henholdsvis danskere og kinesere et indblik i det andet lands kultur.

Fakta

Hvad: "Ode to the Moon" - 40 minutter med akrobatik og dans suppleret med 10 minutters violinspil fulgt af en kort tale, snack og drikkevarer. 
Hvor: FrederiksborgCentret, Milnersvej 39, 3400 Hillerød.
Hvornår: Torsdag d. 12. september kl. 19.00 - 20.30
Billetter: Ticketmaster 

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Milnersvej 39
3400 Hillerød

Telefon

+45 40595700

Fakta

  • Type

    • Show
    • Teater

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.299916199
Latitude : 55.9221342