Mit hjem mit slot

MIT HJEM er MIT SLOT kommer til Nordsjælland

17.12.2019
Forfatter: Christina Heinze Johansson
Foto: Tina Brok

Den populære bolig- og havemesse flytter til idylliske omgivelser på Esrum Kloster og Møllegaard.

For de indretnings- og haveinteresserede venter der en helt særlig oplevelse, når MIT HJEM er MIT SLOT løber af stablen for 25. gang den 29. maj – 1. juni 2020. Som noget nyt finder messen sted i Nordsjælland på det historiske Esrum Kloster og Møllegaard, der vil udgøre en idyllisk ramme for de mange udstillere og besøgende i pinsedagene.

Livsstilsmessen, som forener boligindretning, blomster, kunsthåndværk, antikviteter, gastronomi, mode og velvære, tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende. Men efter 20 år på Frederiksberg er det tid til fornyelse og nye omgivelser.

Det er et sted, hvor ro, æstetik, kvalitet og fordybelse er i højsædet, hvilket passer rigtig godt til MIT HJEM er MIT SLOT.

Plads til større oplevelser

Med klosterets unikke og historiske bygninger, haver, vandmølle, å og klostereng vil MIT HJEM er MIT SLOT blive iscenesat på en ny og fortryllende måde, der vil give messens trofaste publikum en anderledes oplevelse og mulighed for at trække nye gæster til.

- ”På Esrum Kloster og Møllegaard er det som om, tiden står stille, helt uden stress og jag. Det er et sted, hvor ro, æstetik, kvalitet og fordybelse er i højsædet, hvilket passer rigtig godt til MIT HJEM er MIT SLOT. Vi tror på, at samspillet mellem Esrum Kloster og Møllegaard og MIT HJEM er MIT SLOT vil give publikum en større helhedsoplevelse og unik mulighed for "oplevelsesshopping" i modsætning til nutidens effektive netbutikker og dagligvarediscount," siger Torben Møller Kristensen, direktør for MIT HJEM er MIT SLOT.

Samtidig vil Esrum Kloster kunne løse behovet for parkeringsmuligheder, som har været en udfordring de tidligere år. Her er der masser af plads til udstillerne og parkeringspladser til publikum. Og så går der offentlig transport næsten helt til døren.

Værd at rejse for

Hos VisitNordsjælland arbejder man med at tiltrække events og begivenheder til det nordsjællandske område. Her er man ikke er i tvivl om værdien af en messe som MIT HJEM er MIT SLOT.

- "Vi er glade og stolte over, at MIT HJEM er MIT SLOT har fundet hjem til Nordsjælland, og at vi er lykkedes med at tiltrække en så populær livsstilsmesse, der vil betyde en masse nye gæster i Nordsjælland. Esrum Kloster, et helt særegent sted og en fantastisk attraktion, koblet med en messe med så stor tiltrækningskraft vil uden tvivl trække et stort publikum hertil. Både de, der nyder pinsen i deres sommerhuse, men også københavnere, rejsende fra hele Sjælland og den anden side af Sundet," siger Direktør i VisitNordsjælland, Annette Sørensen.

En rejse tilbage i tiden

Esrum Klosters lange historie kan dateres tilbage til 1151 og har gennem tiden været drevet som munkekloster, men også jagtslot for kongen. Klosteret er ved at gennemgå en større indendørsrenovation, som vil være færdiggjort i foråret 2020.

I pinsen vil der være boder og aktiviteter udenfor, men publikum vil også have mulighed for at trække sig ind i klostret til ro og fordybelse. Her vil det som noget nyt være muligt at tage på en virtual reality-rejse tilbage i tiden og opleve klosteret som det så ud for 500 år siden.

”Vi glæder os rigtig meget til at byde MIT HJEM er MIT SLOT velkommen. Det er en fantastisk mulighed for at vise kulturarven og naturen omkring klosteret frem og nå ud til et bredt publikum af gæster,” siger Birgitte Meisner Nielsen, direktør for Esrum Kloster & Møllegaard.

Paradis på jord

Klosterets havebrug vil især interessere dem med grønne fingre. Munkene i Esrum forsøgte at skabe paradis på jord ved at bringe orden i den vilde natur. En måde at tæmme naturen på var at skabe et væld af smukke haver i og omkring det store klosterkompleks. I dag er klosterhaven en moderne udgave af middelalderens haver, en samling af de over 200 forskellige planter, der fandtes i munkenes haver, men i et nyt design.

I pinsen vil man kunne se nærmere på klosterhaven og gå på opdagelse hos de mange spændende udstillere, når MIT HJEM er MIT Slot kommer til Esrum Kloster og Møllegaard.

MIT HJEM er MIT SLOT

Læs mere om MIT HJEM er MIT SLOT, og hold øje med de sociale medier (Facebook og Instagram), hvor der i løbet af foråret vil komme mere information om årets udstillere, temaer og billetsalg.

Læs mere om Esrum Kloster og Møllegaard på www.esrum.dk

Find pressefotos af Esrum Kloster og Møllegaard og MIT HJEM er MIT SLOT.

Christina Heinze Johansson
Har du nogle spørgsmål?

Kommunikation & PR

chj@visitnordsjaelland.com

Direkte:+45 4178 6778