Klosterruten

Inspiration til vandring på Klosterruten. Den Danske Klosterrute forbinder eksisterende vandrestier og små veje med omkring 40 danske klostre og steder, hvor der engang har ligget klostre. Med ruterne ad stier og krogede veje med smuk natur og kulturelle og historiske seværdigheder, der skal ses undervejs. Og med fred og ro, til at tidens moderne vandrere kan færdes langsomt til fods, tilbyder denne rute i Kongernes Nordsjælland en autentisk og unik oplevelse.

Se vores forslag til hvordan en rute kunne se ud, og lad dig inspirere 

Dag 1 - Klosterruten

Ankomst til Helsingør og Helsingør Camping, som har nogle små skønne hytter direkte beliggende med udsigt over Øresund. Besøg Karmeliterklostret, den gamle middelalderby og Kronborg Slot. Ny frokost og middag på en af Helsingørs mange dejlige cafeer eller restauranter. 

Læs mere

Helsingør

Helsingør en en af Danmarks bedst bevarede købstader med rødder helt tilbage til middelalderen. Gå på opdagelse f.eks. i den gamle middelalderby, på Kronborg Slot eller i Kulturhavn Kronborg.

Dag 2 - Klosterruten

Besøg Gurre Slotsruin og Esrum Kloster & Møllegård. Frokosten kan nydes på Esrum Kloster & Møllegård, hvor mad er en del af kultur- og naturfortællingen. Overnatning kan evt. foretages på Maarumlund, en gennemrenoveret gammel skovriddergård midt i Gribskov.

Læs mere

Esrum Kloster & Møllegård

På Esrum Kloster & Møllegård er mad mere og andet end en sandwich. Det er en del af kultur- og naturfortællingen. De kobler bl.a. middelalderens forædlingsmetoder (saltning, røgning) med elementer fra Det Ny Nordisk Køkken, såsom bæredygtighed, sæson og lokalproduktion.

Gurre Slotsruin

Gurre Slotsruin ligger nord for landevejen mellem Gurre og Tikøb. Midtertårnet er fra slutningen af 1100-tallet, mens den ydre mur er opført under Valdemar Atterdag i 1300 årene. Valdemar Atterdag var ofte på slottet og døde der.

Dag 3 - Klosterruten

Turen går langs Esrum sø, Gribskov, Nøddebo Kirke og Frederiksborg Slot. Overnatning evt. hos Danhostel Hillerød, som er et firestjernet vandrehjem med en enestående beliggenhed til Store Dyrehave.

Læs mere

Gribskov

Vandreturen går gennem Gribskov, som nu er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Den er med sine 5500 ha en af Danmarks største skove

Dag 4 - Klosterruten

Gå til Æbelholt Klostermuseum og Skævinge Kirke. Æbelholt Kloster var i middelalderen Nordens største Augustinerkloster. Herfra er det nemt at forsætte Klosterruten sydpå eller hoppe på toget tilbage til Hillerød.

Læs mere

Æbelholt Klostermuseum

Æbelholt Klostermuseum

Museet og ruinerne af Æbelholt Kloster ligger fem km vest for Hillerød. Ved museet er udgravet ruinerne af det, der i middelalderen var Nordens største Augustinerkloster.