Feel and taste the history

Til inspiration. På denne vandretur oplever du ikke blot Nordsjælland fra sin skønneste side – du oplever også små hyggelige restauranter med retter tilberedt med lokale råvarer, smager på lokalproduceret vin, besøger fantastiske slotte og kystbyer. En del af turen er kystvandring med en storslået havudsigt. En vandretur på i alt ca. 120 km.

Dag 1 og 2 - Feel and taste the history

Dag 1
I starter jeres ophold i den gamle middelalderby Helsingør, evt. på Hotel Madam Sprunck. Besøg Danmarks Maritime Museum om eftermiddagen. Byd frokosten på en af de mange cafeer i Helsingør centrum

Dag 2
Start dagen med et besøg på Hamlets slot, Kronborg. I vandrer videre langs Nordkysten og gennem skoven til det idylliske Hellebæk og kan spise frokost på Hammermøllen. Overnatning kan ske på Havreholm Slot.

Læs mere

Besøg Hamlets Kronborg

Besøg Hamlets slot, Kronborg. Her kan I ’gå i Hamlets fodspor’ og få den autentiske historie om Shakespeares Hamlet.

Domain Aalsgaard

Elegante danske hvidvine fra vinmarker på sydvendte skråninger ved Ålsgårde. 

Dag 3 og 4 - Feel and taste the history

Dag 3 Dagens tur går til Esrum Kloster & Møllegård og Frederiksborg Slot. Nyd et par timer på slottet og i den smukke Barokhave, efterfulgt af dejlig café latte på Restaurant Leonora på slottet. Overnat evt. i små hyggelige bjælkehytter hos ’Sov Dejligt’ Bed and Breakfast i Hillerød.

Dag 4 Turen går langs med Danmarks største sø, Arresø til Frederiksværk. Her nyder I jeres medbragte picnic og slapper af ved søens bred. Overnat evt. på Hotel Frederiksværk, der ligger i centrum med byens kulturhus Gjethuset, kanalerne og bymuseet som nærmeste naboer. Læs mere

Esrum Kloster & Møllegård

I dag fungerer Esrum Kloster som en oplevelsesattraktion med skiftende udstillinger og et righoldigt program af events, foredrag, familieaktiviteter, madoplevelser m.v.

Dag 5 og 6 - Feel and taste the history

Dag 5
Dagen i dag byder på nydelse langs kysten til Lynæs og Hundested Havn, hvor du evt kan indtage frokosten på Halsnæs Bryghus. Slut eftermiddagen af med et besøg i Knud Rasmussens Hus på det naturskønne areal ud mod Kattegat ved Spodsbjerg Fyr.

Dag 6
Langs Den Danske Riviera er der tid til at nyde livet, tænke store og små tanker, snuppe en svømmetur og komme helt ned i tempo. Turen går videre til Liseleje, hvor i kan bo på Badepension Liselængen.

Læs mere

Knud Rasmussens Hus

Huset på det naturskønne areal ud mod Kattegat ved Spodsbjerg Fyr var polarforskerens arbejdshus. Her lagde Knud Rasmussen i perioden fra 1918 til 1933 planer for sine Thuleekspeditioner.

Dag 7 - Feel and taste the history

I Gilleleje står Søren Kierkegaards mindesten. Opsat til minde om Danmarks verdensberømte filosof, der som en af de allerførste turister i Gilleleje allerede i 1835 nød roen og freden til at få mange af sine ideer gennemtænkt og senere sat på papir. Følg Søren Kierkegaards fodspor, som vil bringe dig ud på en indre rejse.

Læs mere

Gilleleje Badehotel

Gilleleje Badehotel er nænsomt renoveret. Nyd nogle afslappende, romantiske dage med smuk udsigt over Kattegat. Tag også en tur i hotellets fantastiske spaafdeling med mahogni sauna, dampbade og jacuzzi.