VisitNordsjælland
Cyklist gennem Frederiksborg slot

Turforslag | Tre nætter i slotsbyen Hillerød

Bo godt - på hotel, vandrerhjem eller campingplads! Du får Danmarkshistorien serveret på Frederiksborg Slot, hyggeligt by- og caféliv og bliver velbevandret i Parforcejagtlandskabet!

Slotstur i Parforcejagtlandskabet

Dag 1: Eftermiddagstur rundt om Slotssøen i Hillerød. Se Frederiksborg Slot, som ligger spektakulært midt i byen omkranset af vand. Gå videre op i Barokhaven og nyd det smukke syn ud over haven, slottet og søen -med byen i baggrunden. Forkæl jer selv med at sejle retur til Torvet med "Den Lille Færge”.

Dag 2: Tag lokaltoget til Gribsø station. Det tager ca. 10 min og brug dagen i Danmarks ældste skov. Oplev vilde heste i en blandet skov af løv og nåleskov. Der er masser af kulturhistorie og smukke udsigter over Esrum Sø til Fredensborg Slot. I kan være heldige at se både havørn, fiskeørn og landets største vildtlevende bestand af dådyr. Er I friske, så gå nordpå til traktørstedet Fændrikhus og videre til Esrum Kloster. Gode offentlige transportmidler fører jer tilbage til Hillerød.

Dag 3: Tag lokaltoget til Tisvildeleje. Det tager ca. 30 min. Nyd dagen med en fantastisk gåtur i Troldeskoven langs skøn sandstrand. På Melby Overdrev er der en dejlig strækning med Sjællands største lyngklædte hede. Tag toget retur til Hillerød fra Melby eller trav turen retur til Tisvildeleje og få aftenstemningen med i det gamle leje. Husk badetøjet!

Dag 4: Tag lokaltoget til Fredensborg. Det tager ca. 8 min og gå en god tur i Fredensborg Slotspark. Turen er 5 km. i ydersporet med små afstikkere op til slottet. Nyd frokosten eller en is ved bredden af Esrum Sø og få et flot kig over på Gribskov og ruten fra dag 2. Fredensborg er hyggelig med nye spændende butikker og cafeer. Fredensborg Slots reserverede have er åben i højsommeren.

Praktisk information 

  • Overnatning: Hillerød har både flere dejlige hoteller, prisvindende campingplads, et flot vandrerhjem og flere hyggelige Bed & Breakfasts.
  • Der er gode togforbindelser til København, Hundested, Tisvildeleje, Gilleleje og Helsingør.
  • Vil du have turen på print - download den her