Transport i Nordsjælland

Hvordan kommer jeg rundt med tog, bus og cykel i Nordsjælland?

Infrastrukturen i Nordsjælland fungerer rigtig godt. Du kan komme rundt med lokaltog, s-tog, lokale busser samt med din egen cykel på en af den mange afmærkede cykelstier. 

Tog- og busforbindelser

I Nordsjælland kommer du nemt rundt med bus og tog. Fra Københans Hovedbanegård kører der S-Tog direkte til Hillerød hvert 10. minut. Eller tag med Kystbanen direkte til Helsingør. Med udgangspunkt i Hillerød kører Lokaltoget til Helsingør, Gilleleje, Tisvildeleje, Frederiksværk og Hundested. Desuden kører der mange busser i hele nærområdet. Kommer du fra København med S-toget og ønsker at tage til Nordsjælland kan du med fordel benytte kystbanen imod Helsingør eller S-tog imod Hillerød. Se mere på Rejseplanen. Du kan gratis tage din cykel med i S-toget og på lokalbanen, men du skal derimod tilkøbe en cykelbillet til Øresundstoget og på busserne. Kontrollører og buschufføren afgør om der er plads i toget/bussen til cykler. Læs mere om cykler i offentlig transport her.

Færgeruter

Du kan komme til Helsingør i Nordsjælland med færge fra Helsingborg i Sverige. Men der er også lokale færger i Nordsjælland. Rørvigfærgen som sejler fra Rørvig til Hundested og forbinder Nordsjælland og Den Danske Rivera med Odsherred samt den lille sommerfærge Columbus som sejler fra Kulhuse (Hornsherred) til Sølager (Hundested) Se oversigten over færger. Alle færgerne medtager cykler, men gebyrer kan forekomme.

Flyforbindelser

Kommer du flyvende til Nordsjælland, sker det via Københavns Lufthavn i Kastrup, hvorfra der er mange både inden- og udenrigsruter. Du kan læse om ankomster og afgange, parkerings- og transportmuligheder og de øvrige faciliteter, der gør Københavns Lufthavn til din port til Nordsjælland på cph.dk.

Trafikinformation

På dinoffentligetransport finder du trafikinformation, priser, buskøreplaner samt generel information om din rejse

Til og fra Københavns Lufthavn

Læs mere her hvordan du nemt kommer til og fra Københavns Lufthavn

Rejseplanen

Brug rejseplanen til at finde din rejse fra A til B samt se hvad det koster

Togforbindelser

I Nordsjælland kommer du nemt rundt med bus og tog. Med udgangspunkt i Hillerød kører Lokaltoget til Helsingør, Gilleleje, Tisvildeleje, Frederiksværk og Hundested.

Togbilletter, priser & rejseregler

Find prisen på din billet samt gældende rejseregler i Hovedstadsområdet

DSB S-Tog

Få styr på rejsen med DSB S-Toge

Copenhagen card i nordsjælland

Copenhagen Card

Oplev Nordsjælland med Copenhagen Card - gratis offentlig transport og fri adgang til flere hovedattraktioner!

Rejsekort

Med et rejsekort på hånden skal du ikke tænke over zoner eller tidspunkter. Kom let rundt i hele Nordsjælland

Færgeruter til og fra Nordsjælland

Nyd en smuk overfart med færgerne mellem Danmark og Sverige samt de små lokale færger i Nordsjælland. Afgang hvert 20 minut i dagtimerne mellem Helsingør og Helsingborg

Taxi

Nordsjælland betjenes af Dantaxi som kan kontaktes på
tlf. nr. +4548484848 eller book online
Næsten alle taxaer kan medtage cykler

Oplev Nordsjælland på Cykel

Kongernes Nordsjælland er fyldt med fantastiske cykeloplevelser - og det er heller ikke sværere end at hoppe op på cyklen og pedaler afsted.