Roning og brædtsurfing (SUP) i Nordsjælland

End af de helt store fordele ved Nordsjælland er, at området er omgivet af vand på hele tre sider. Hvis du kigger mod øst, nord eller vest har du udsigt til vidunderlige legepladser som Øresund, Kattegat , Isefjord og Roskilde fjord. Her er fantastiske muligheder for roning, SUP, windsurfing, svømning, kajak og UV-jagt.

 

Roning ved Den Danske Riviera

Roning udøves både alene og i grupper op til 5, oftest i søstærke inriggere der er bredere og mere stabile end de smalle outriggere som f.eks. bliver brugt af elitesportsfolk til konkurrencer. Hver roer har en eller to årer hver som bruges til at skabe fremdrift. Hvis der er flere i båden samarbejder man for at båden bliver trukket rytmisk gennem vandet. Bådene kan være dyre og upraktisk at håndtere hvorfor roning også er en udpræget klubsport, hvor gode stunder findes i og uden for vandet. Roning er også fantastisk motion da det træner mange forskellige muskelgrupper, alt i mens man nyder søer og kysterne i Nordsjælland som alle egner sig fantastisk til motions- og turroning. 

Find en roklub nær dig:

Nivaa Roklub, Nivå Strandpark 9, 2990 Nivå 

Frederiksværk Roklub, Havnelinjen 14, 3300 Frederiksværk

Hundested Roklub, Strandlodden 14, 3390 Hundested

Hornbæk Roklub, Havnevej 30, 3100 Hornbæk

Humlebæk Roklub, Havnevej 9, 3050 Humlebæk

Helsingør Roklub, Færgevej 1, 3000 Helsingør

Gilleleje Roklub, Lille Strandstræde 11, 3250 Gilleleje

Sletten Roklub, Sletten Havn 3, 3050 Humlebæk


Bølge surfing/SUP 

Ved SUP, eller Stand Up Paddle, står man op på et surfbræt og padler sig frem langs kysterne i fjord, sund eller sø. Man bruger en pagaj til at holde balancen samt skabe fremdrift på sit surfbræt. Et godt tip til nye SUP’er at modstå fristelsen til at forsøge og surfe og i stedet tage ud på en stille dag med roligt vand og nyde de ideelle forhold der er langs Den Danske Riviera.

Find SUP nær dig:

Lynæs Surfcenter, Lynæs Havnevej 8, 3390 Hundested

SUP Spot, Øresundsvej 2 A, 3100 Hornbæk

Ålsgaarden Surf & Sejlklub, Nordre Strandvej 148 D, 3140 Ålsgaarde

Snekkersten Sejlklub, Strandvej 71 C, 3070 Snekkersten


Del denne side