Snekkersten - Med Sverige som nabo

Byens navn kommer fra Snekke, som er en vikingeskibstype, et langt smalt skib, som en orm eller en slange. Snekkersten ligger et par kilometer nord for Espergærde, kun adskilt af Egebæksvang Skov. Kører du på Strandvejen mod København, kommer du automatisk igennem Snekkersten. Snekkersten er en bydel i Helsingør og er oprindeligt udsprunget af to fiskerlejer i Snekkersten og Skotterup. Byen består hovedsageligt af lav bebyggelse, især villaer og rækkehuse. I byen findes ud over en havn med flere aktive erhvervsfiskere og mange lystbåde et indkøbscenter og to skoler. Under 2. verdenskrig var Snekkersten en af de centrale byer for illegal transport af flygtninge til Sverige.

Top attraktioner i Helsingør

Når man ankommer til den charmerende havneby med sine hyggelige og farverige middelalderlige gader, historiske kirker og sømandsbyer, bliver besøgende mødt med synet af Kronborgs i al pragt.

Kronborg Slot

Kronborg Slot er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte og er berømt verden over for at være skueplads for Shakespeares Hamlet. Kronborg er mere fæstning end slot.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group. Museet ligger i smukke omgivelser ved Helsingør Havn og med Kronborg som nabo.

Elsinore Walk

En DIY guidet byvandring til Helsingør og Kronborg.

Cykelferie

Flynderupgård Museet

Museet er beliggende i et stort herregårdslandskab fra begyndelsen af det 19. århundrede. Skiftende udstillinger skildrer landmænds, fiskernes og sommerbeboernes liv i det østlige Nordsjælland.

Store oplevelser i Kongernes Nordsjælland

En verden af oplevelser venter dig.....

Begivenheder i Helsingør

Begivenheder i Helsingør og omegn

Helsingør er en særdeles aktiv kulturby med store internationale festivals og en spækket koncertkalender på Kulturværftet året rundt. Oplev musik, teater, udstillinger og foredrag i og omkring Helsingør.

Louisiana Ruten byder på kunst i verdensklasse

Louisiana Ruten

Længde: 25 km | Sværhedsgrad: Let 

Opleve det moderne Nordsjællands kunst og arkitektur set fra cyklen

Danmarks Tekniske Museum

Danmarks Tekniske Museum er et eldorado for nysgerrige børn og voksne. Her er der familieoplevelser for fuld kraft. I kommer tæt på naturvidenskab, teknik og industri – herunder luftfart.

Oplev Nordsjælland på Cykel

Kongernes Nordsjælland er fyldt med fantastiske cykeloplevelser - og det er heller ikke sværere end at hoppe op på cyklen og pedaler afsted.

Det er for børn

Der er massere af oplevelser i Nordsjælland for de yngste. Her er en samling af dem du slet ikke kommer uden om.

Kort over Snekkersten

Alt om Snekkersten

Find alt om Snekkersten her

Find hjertestarter

Brug for en hjertestarter? - Klik her og find alle de registrerede i Danmark

Den Danske Riviera

Der er smukke strande over hele verden og på Danmarks nordkyst finder man Den Danske Riviera der strækker sig fra Sejerø-bugten i vest til Øresund i Øst

Turistinformation

Visitnordsjælland har tre bemandede turistinformationer, som har åbent i sommerperioden.