Mad & drikke

Nordsjælland – Københavns spisekammer. Nordsjælland er det gode liv, den gode mad, de gode drikkevarer og de gode oplevelser.

Nordsjælland har alle forudsætninger for at leve op til dine forventninger om kulinarisk oplevelse. Nordsjælland er ikke kun Københavns og kongernes legeplads. Vi producerer også både traditionelle og innovative produkter. Dygtige fødevareproducenter dyrker og forarbejder råvarer lokalt, så der aldrig er langt fra jord til bord. Restauranter arbejder med årstidens råvarer i Nyt Nordisk Køkken, som bygger på renhed, friskhed, enkelhed og etik.

Nordsjælland producer nogle af Danmarks bedste vine, har Danmarks første kommercielle vingård, samt gårde med en overflod af fantastiske lokale økologiske produkter og kød fra fritgående dyr. I Nordsjælland producerer vi økologiske varer og dyrevelfærdsprodukter i høj kvalitet, derfor er der madnetværker i Nordsjælland der promoverer dette, så som Spisekammer Halsnæs og Gribskov samt sidst men ikke mindst Smag på Nordsjælland.

Spis godt i Kongernes Nordsjælland

Et væld af hyggelige restauranter og caféer i Kongernes Nordsjælland

Spis Royalt i Kongernes Nordsjælland

Nordsjælland er ikke kun Københavns og kongernes legeplads. Nordsjælland er det gode liv, den gode mad, de gode drikkevarer og de gode oplevelser.

- og det afspejler sig i vores restauranter der serverer mad der er og ofte har været de royale værdige.

Gårdbutikker i Nordsjælland

De nordsjællandske gårdbutikker bugner af lækre friske råvarer og gode oplevelser. 

Spis langs havet

Uanset om man spiser i klassiske strandhoteller eller nyder en hurtig bid ved havnen, vil den Danske Riviera ikke kun levere de spektakulært fantastiske udsigter, men også danske delikatesser.

Spis vegetarisk

Man kan sagtens finde vegetariske eller vegetarvenlige spisesteder i Nordsjælland.

Smag på Nordsjælland

Foreningen 'Smag på Nordsjælland' arbejder for at fremme kulinariske oplevelser baseret på gode råvarer og de dyrknings- og avlsformer og håndværksmæssige traditioner, som kendetegner regionens mangfoldige kultur- og naturlandskab. 

Høstmarkeder i Nordsjælland

Gå på rov i årets herligste høst og oplev smagen af Nordsjælland 

Økologiske spisesteder

Nordsjælland er velvære og wellness – også når det gælder mad. Derfor finder du et væld af økologiske producenter der leverer direkte til lokale restauranter og cafeer i Nordsjælland.

Top 5 Frisk fisk i Gilleleje Havn

Gilleleje er Nordsjællands største fiskeindustrihavn. Dette byder op til fantastiske muligheder for at smage sig til nordens fisk - friskfanget og leveret til havnen lige uden for døren.

9 steder af køle af med en go' is

Sommer, sol og strand - og det der hører sig til er og bliver en kold is der læsker. Fløde eller sorbet, noget skal der i hvert fald til - for at køle ned i sommersolen.

Så her har vi samlet en liste over nogen af de ishuse vi foreslår i Nordsjælland.

Lokal gin i international klasse

25.000 liter gin som du bare må smage. Mikrodestilleriet Stone Grange Craft Destillery sælger en efterspurgt gin - ikke kun i Danmark, men også i udlandet 

Munkenes Klosterøl

Esrums Klosterøl anses som nutidens svar på middelalderens klosterøl. Tro mod munkenes traditioner, men tilpasset nutidens smag. Der er tilsat seks forskellige krydderurter fra Esrum Klosters klosterhave. Nyd en klosterøl til Esrums koldrøgede laks.

Ølfestival på Esrum Kloster

Oplev en verden af øl, når Esrum Kloster og Møllegård for tredje år i træk åbner dørene for en storartet og prisvindende Ølfestival

Brændevin til det moderne smørrebrødskort

Schumachers Brændevin er en moderne kærlighedserklæring til brændevinen, og et opgør med den klassiske kommenbrændevin. 

Esrum kloster: Vinder af den Regionale ølpris 2017

Søde fristelser i en sød tid. Hvorfor ikke vælge en special- og juleøl af den bedste slags? Kåret og udpeget af De Danske Ølentusiaster

Vingårde

Gemt på bakker og i ly af vinden ligger de danske vinmarker 

Esrum Kloster øl

Når du besøger Esrum Kloster, skal du også besøge Klosterbutikken, hvor du blandt andet kan købe den berømte Esrum Kloster øl. 

Store oplevelser i Kongernes Nordsjælland

En verden af oplevelser venter dig.....