Reformationen i Kongernes Nordsjælland

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed, der blev startskuddet til reformationen. Reformationsjubilæet fejres over hele verden og skal være med til at fremme forståelsen af reformationens betydning. Således også her i Danmark, hvor reformationen har haft stor betydning for det danske samfund, dansk identitet og bevidsthed. Se bare med her:

Reformationen 500 år-Særudstilling

'Reformationen 500 år' er en særudstilling på Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot, som markerer 500 året for reformationen.

Reformationens stemmer i Helsingør

Reformationsfestival i Helsingør med forestillinger, koncerter, events og byvandring

Allehelgenskoncert i Hillerød Kirke

Klerkekoret fra København gæster Hillerød Kirke med et program, som både berører reformationsjubilæet og Allehelgen

Frederiksborg Slot- Fotografier

I 2017 er det 400 år siden, Frederiksborg Slotskirke blev indviet. Kirken er Nordeuropas mest overdådige lutherske fyrstekapel.

Reformationen for hele familien på Esrum Kloster

Du står midt i magtens centrum. Nogle af spillets dilemmaer er tæt knyttet til en historiske periode, andre genkendelige for et moderne menneske. De valg du træffer har betydning for Danmarks fremtid

Murmalerier i Helsingør

En ganske gratis og sjov attraktion er Helsingørs 5 store murmalerier. Her får du byens historie fortalt i storslåede, farverige og fantasifulde malerier som appellerer til både børn og voksne. Gå på opdagelse i de detaljemættede fremstillinger af 

Middelalder og Sundtold  Værftstiden  Livet i Øresund