VisitNordsjælland

Sommerferieaktiviteter på Vedbækfundene

Hyg dig i sommerferien på Rudersdals Museer. Glem alt om at rejse til eksotiske lande, Rudersdal er fuld af gode historier og skønne steder. 

Sommerferieaktiviteter på Vedbækfundene v. Gl. Holtegaard

Skyd med bue og pil

I skolernes sommerferie kan du prøve kræfter med bueskydning på gårdspladsen udenfor Vedbækfundene. Prøv om du kan nakke et vildsvin. Øv dig med bue og pil. Vi skyder til måls efter et tegnet vildsvin, hvor det tydeligt kan ses, at der skal sigtes efter hjerte og lunger, så vildsvinet falder dødt om med det samme.

Tegnekonkurrence

Du kan også deltage i Vedbækfundenes tegnekonkurrence. Bag stenalderjægernes bopladser i Vedbæk lå urskoven. Her gik stenalderjægerne på jagt.

Tegn et af jægerfolkets byttedyr og vær med i lodtrækningen om en fin pose med stenalderdyr.

Vi trækker lod blandt alle deltagerne i tegnekonkurrencen ved sommerferiens afslutning. Vinderen får direkte besked.

Stenalderonsdage på museumsgrunden i Vedbæk

 Kan I lide bål og gode historier? Så kom til stenalderonsdage på museumsgrunden på hjørnet af Henriksholms Allé og Helgas Høj, hvor det nye museum for Vedbækfundene skal bygges. Her tænder vi stenalderbålet og fortæller om, hvordan man levede for 7000 år siden, mens I sidder ved bålet og steger æbler og snitter i træ.

Vi afholder stenalderonsdage: d. 30. juni, d. 7., d. 14., d. 21. og d. 28. juli.

Læs mere om arrangementet på Rudersdal Museers hjemmeside og på Facebook.

Ud i naturen i Vedbæk Maglemose med stenalderquiz

Der skal bygges et nyt museum i Vedbæk, hvor enestående grave fra jægerstenalderen skal udstilles. Det var lige her stenalderjægerne boede og begravede deres døde for 7.000 år siden. Men allerede nu kan du gå i stenalderjægernes fodspor.

Besøg Vedbæk i skolernes sommerferie fra lørdag d. 26. juni til søndag d. 8. august og bliv klogere på stenalderjægernes liv med en quiz.

Hvordan var deres liv dengang? Og hvad levede de af? Gå en tur rundt i Vedbæk og Vedbæk Maglemose og find svarene til alle opgavens spørgsmål.

Hent din stenalderquiz på vores hjemmeside museer.rudersdal.dk

Når du har løst opgaven, kan du aflevere den hos Vedbækfundene v. Gl. Holtegaard eller sende dine svar til vbf@rudersdal.dk. Så deltager du i lodtrækningen om en flot plakat med nordiske vilde dyr.

Vi trækker lod blandt alle deltagerne i stenalderquizzen ved sommerferiens afslutning. Vinderen får direkte besked.