Tisvildeleje Strand
Hvad længes du efter...

Frihed, samvær, sommer og sol?

Gårdbutik ude på landet

Tag på sommerferie i Nordsjælland

Vi længes alle sammen efter at komme UD i den danske sommer. Bade i herligt friskt havvand, få solvarmt sand mellem tæerne og smil på læben. Og være sammen. Om store oplevelser, som giver ferieminder mange år efter – for det er oplevelserne, vi husker. 
 

Besøg et eventyrligt slot om formiddagen – vi har hele 3 af dem - og hop i bølgerne om eftermiddagen. Tag på cykel til Louisiana og oplev verdenskunst for børn og voksne, og gå under jorden i M/S Museet for Søfarts spændende arkitektur. Og vil børnene i Tivoli, så tag en hurtig afstikker til København.
 

Du får nemlig hele pakken i Nordsjælland: Hav, strand, natur og masser af kulturoplevelser. Vi glæder os til at se dig!

Badeferie OG kulturferie – det bedste af begge verdener

Kombinationen af smuk natur og interessant kultur er det, der gør Nordsjælland så attraktiv. Der er frihed til at vælge på hele paletten, så alle i familien bliver glade og I får den ferie, I har drømt om. Skønne sandstrande, hyggelige badebyer og historiske kulturbyer med kongelige slotte, museer, og god shopping.

De hyggeligste feriebyer

Gilleleje, Rågeleje, Tisvildeleje, Liseleje – oprindelige fiskerlejer som i dag er hyggelige badebyer med masser af sommerliv. Langs hele Nordsjællands kyst ligger de, med hver sin charme og fortælling. Købstæderne lokker med slotte, museer og shopping, og pauser i små listige caféer.

Nordsjællands mange strande

Nordsjællands kyst strækker sig fra Nivå i øst til Hundested i vest – Den Danske Riviera. Uanset vindretningen, kan du altid finde en dejlig badestrand, som passer dig. Brede, børnevenlige sandstrande. Strande med livreddere og stribede badehuse, som er så typiske for Nordsjælland.

Fantastiske udsigter

Udsigtspunkter tiltrækker mennesker, fordi det altid er spændende at komme op i højden og få overblik. Nyde udsigten over et smukt landskab, en kyststrækning eller et kulturområde.

Tre slotte og et kloster

Navnet Kongernes Nordsjælland er ikke grebet ud af luften. Nordsjælland er historisk set danske kongers fristed, hvor de kunne slappe af og nyde livet. Her findes inden for kun 25 km. afstand hele tre pragtfulde slotte, som du kan besøge. Esrum Kloster er en del af historien.

Kunst - og kulturoplevelser

Nordsjælland er rig på kunst og kultur. Du kan opleve ikonisk arkitektur, som har høstet et væld af internationale priser, besøge et førende internationalt kunstmuseum, og se kunstsamlinger af høj karat. Læg dertil tre kongelige slotte, som rummer Danmarkshistorie og UNESCO verdensarv.

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum og et absolut fyrtårn blandt attraktioner i Danmark. Her spiller kunst, natur og arkitektur sammen i en total oplevelse, der tiltrækker gæster fra hele verden året rundt.

Kronborg Slot - UNESCO verdensarv

Kronborg er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og er udnævnt til UNESCO verdensarv.

Munkeruphus - samtidskunst i historisk kunstnerhjem

Munkeruphus er et levende kunsthus med skiftende udstillinger af samtidskunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Det smukke, fredede træhus ligger ...

Nivaagaards Malerisamling

Nivaagaards Malerisamling på Nordsjællands Øresundskyst er en udsøgt oplevelse for kunstelskere. Det forholdsvis lille museum har en særlig atmosfære ...

M/S Museet for Søfart

Oplev prisvindende arkitektur og sansemættede udstillinger. M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group, og Museet ligg...

Kulturværftet

Kulturværftet er Helsingørs skinnende kulturperle og samlingspunkt, som forener Helsingørs værftshistoriske ånd med et moderne kulturcenter.

Se alt

Smag på den Nordsjællandske sommer

Røde, solmodne bær der driver af saft og smag er indbegrebet af sommer. Find dem og andre lokalt producerede fødevarer i Nordsjællands mange gårdbutikker, som ligger strøet ud over landskabet. Hop på cyklen, og gør madindkøb til en oplevelse. Glem ikke nydelsen…

Oplev de små gårdbutikker

Køb ind i den lokale gårdbutik. Du får sæsonens friske frugt og grøntsager, fulde af smag og vitaminer. Kvalitetskød fra fritgående kvæg, æg, honning ...

Spis en kølig is på stranden

Sommer, sol og strand - og det der hører sig til er og bliver en kold is der læsker. Fløde eller sorbet, noget skal der i hvert fald til - for at køle...

Chokolade når det er bedst

Det hele handler om chokolade. Kompromisløs kvalitet, skabt af Nordsjællands mest passionerede håndværkere udi faget.

Vin, whiskey og brændevin...

Interesse for vin, whiskey eller brændevins produktion? Kom på besøg og se hvordan det laves i Nordsjælland.

Se alt

Hvilken overnatning passer til dig?

En god nattesøvn og et godt morgenmåltid er vigtige ingredienser på ferien. Find den overnatningsform der best passer på dig og din familie. 

Camping og vandrerhjem

Nordsjællands smukke og varierede natur appellerer til campingfolket. Langs Den Danske Riviera ligger campingpladserne tæt på hav og strand og i byerne - i gå afstand fra store kulturoplevelser

Glamping

Glamping er hot. Og her i Nordsjælland er glamping helt nyt. Overnat fx i en havhytte på en strand eller i luksus telt på camping. Tættere på naturen kommer du næsten ikke.

Sommerhus

Et sommerhus ved kysten i Nordsjælland er indbegrebet af hygge og samvær. Du kommer helt ned i gear og har kun fokus på dig og familien i de skønne omgivelser.

Hoteller i Nordsjælland

Dejlige hoteller med veluddannet personale står parate til at byde dig velkommen. Med fokus på det gode værtskab sørger de for at tage hånd om dig, så du roligt kan slippe tøjlerne og koncentrere dig om at nyde livet. Bo tæt på store attraktioner, gode shopping muligheder og tæt på natur.

Badehoteller i Nordsjælland

Badehotel klinger historisk – og det er det også. Fænomenet begyndte for over 100 år siden som den københavnske overklasses sundhedstrip til lys og luft ved havet. I dag er badehoteller mere populære end nogensinde. Oplev den charmerende originale stil, men med opdateret nutidig komfort.

Marienlyst Strandhotel

Helt ud til vandet ved Øresunds kyst ligger Marienlyst Strandhotel. Her kan du overnatte i de skønneste værelser, nyde fransk/nordisk inspirerede rett...

Fredensborg Store Kro

Fredensborg Store Kro er en historisk perle i det Nordsjællandske landskab med royale naboer placeret lige ved siden af Fredensborg Slot.

Konventum, Hotel- & Konferencecenter

Hornsleth har dekoreret flygelet. Asger Jorns malerier hænger i gangene. Når du booker et hotelværelse eller en konference på Konventum, booker du sam...

Best Western Hotel Hillerød

Best Western Hotel Hillerød ligger i gangafstand fra topattraktionen Frederiksborg Slot og Hillerøds hyggelige bykerne med masser af butikker og cafée...

Se alt

Aktiv ferie – mærk at du lever!

Sejlads, surfing eller SUP? Nordsjællands lange kyststrækning indbyder til alle typer af vandsport. Mærk havet, blæsten og solen, og nyd at være aktiv i din ferie. Er du mere til cykling, vandring eller ridning i skoven, er Nordsjælland gennemskåret på kryds og tværs af afmærkede cykelruter, vandrestier og ridestier.

Ved vandet

Kun få steder i Danmark bydes der på så varierende maritime oplevelser, som tilfældet er i Nordsjælland. Her er fremragende lystbådehavne, godt fiskevand og badestrande i topklasse.

Surfing i Nordsjælland

Surfområderne i Nordsjælland hører til blandt Europas bedste ja faktisk ligger et af de allerbedste spots ved Lynæs, få kilometer fra Hundested. Året rundt har du mulighed for at få vind i sejlet og luft under brættet, når du stævner ud fra det smukke område eller langs Nordkysten.

Oplev Nordsjælland på cykel

Nordsjælland er som skabt for cyklister på jagt efter gode oplevelser. Området er gennemskåret af cykelruter: Oplev de prægtige slotte på Slotsruten langs hav og søer. Besøg små kystbyer, hvor stråtækte huse omgivet af stokroser og brosten tager dig tilbage i tiden.

Pilgrimsveje og vandrerruter i Nordsjælland

Nordsjælland rummer forskellige naturtyper, istidslandskab og sjældne arter. Mulighederne er mange for dig, der ønsker at vandre. Gå igennem Danmarkshistorien i et landskab, hvor vikingerne har hærget, konger har regeret og sagn er opstået.

Ferie til hest

Hvad end du er på sommerferie eller blot er her et par dage, kan du opleve skønne rideture i det fantastiske Nordsjælland. Gribskov, Tisvilde Hegn , Asserbo Plantage, Søborg Sø , Parforceruten, Strandområder - der findes flere hundrede kilometers ridestier i området.

Se alt

Sommerferie for børn ...

Når familien skal på ferie er det vigtigt at alle har det sjovt. Det skal være sjovt, skægt og underholdende. Leg med sand, klap en fisk, oplev naturens forunderlige verden på bunden af havet, kom til tops i træerne eller blot nyd en dag ved en af de skønne børnevenlige strande med blå flag og livredningstjeneste, med sand mellem tæerne og en kølig is. 

Børnevenlige strande i Nordsjælland

Hvor skal vi bade? Hvor er de bedste strande? Se listen over skønne børnevenlige strande. Mange af dem med blå flag og livredder i skolesommerferien.

For Børn

Oplevelser i børnehøjde. Børn skal have det bedste, og vi tager imod dem med åbne arme i Nordsjælland. Det skal nemlig være sjovt, skægt, underholdende og udfordrende at være på ferie her, og måske lærer du noget nyt?

Gratis oplevelser for børn

Oplevelser, aktiviteter og attraktioner for børn behøver ikke altid at koste noget for at være et hit. Find de gratis muligheder for sjovt og hyggeligt samvær her.