SOMMER I PARKEN | Louisiana

Foto: Kim Hansen/Louisiana
Begivenheder
Begivenheder
SOMMER I PARKEN er Louisianas store udendørs tilbud til dig denne sommer: Et fantastisk program af oplevelser under åben himmel i den store smukke park ned mod Øresund.
Adresse

Gl. Strandvej 13

3050 Humlebæk

Kontakt

E-mail:mail@louisiana.dk

Telefon:49 19 07 19

Website

Louisiana

Sommeren 2020 er på alle måder anderledes end den plejer – også på Louisiana. Men her vendes situationen til et plus: Museet inviterer til masser af udendørs oplevelser i parken med kunst, litteratur og musik hele sommeren, så du får ekstra meget for billetten.

De mange oplevelser under åben himmel bliver et supplement til de store indendørs udstillinger med Kirkeby, Kudo og- fra sidst i juli - Fantastiske Kvinder.

Hjælp mod fodboldabstinenser

Du får det bedste af det bedste: Den franske verdensstjerne Zinedine Zidane vist på gigantisk 5 X 11 m. LED-skærm i parken. I værket Zidane: A 21st Century Portrait af Douglas Gordon og Philippe Parreno (2006) følger 17 synkroniserede kameraer Zidane gennem en hel kamp, d. 23. april 2005, mellem hans daværende klub, Real Madrid, og Villareal. Kameraerne fanger hans bevægelser rundt på banen, med og uden bold; værket er et af de stærkeste portrætter i nyere kunsthistorie.

”EM i fodbold er aflyst, og selvom fodboldkampene er vendt tilbage på tv, er det tydeligt, at kampene mangler intensitet i publikums fravær. Dette fjorten år gamle værk har i det lys fået en melankolsk note. Det viser fodboldspillet, når det er smukkest med 80.000 tætpakkede, støjende tilskuere – og så med Zidane, en af de bedste nogensinde”, fortæller Mathias Ussing Seeberg, museumsinspektør på Louisiana.

Kusama spejler universet

Den internationalt berømte japanske kunstner Yayoi Kusama (f. 1929) er kendt af Louisianas mange tilbagevendende gæster, dels som en hovedfigur i museets nyere samling, dels fra en stor særudstilling i 2015-16. Nu kan du helt ekstraordinært opleve hendes værk Narcissus Garden (1966/2020) i Søhaven. 800 spejlende glober, lette som bobler, flyder på søen og spejler himlen, vandet og træerne i de mange blanke overflader. Et betagende poetisk syn. Narcissus Garden blev oprindelig skabt til Venedigbiennalen i 1966. Værket er inspireret af den oldgræske myte om Narcissos, en smuk, ung mand, der forelsker sig i sit eget spejlbillede. 

Lyd forstærker oplevelsen

I Søhaven kan du også opleve lydskulpturen The Shallow Sea (2010) af Susan Philipsz. Det er første gang at værket præsenteres udendørs; ved hjælp af musik og sang fra trækronerne skaber det en helt særlig, følelsesladet oplevelse af stedet.

Udendørs scene med nyt program hver uge

Fra den centralt placerede scene i Skulpturparken vil der hele sommeren være en lang række arrangementer til de gæster, der slår sig ned på plænerne: Musik, litteratur, performance, samtaler, DJs og optræden særligt for børn.

Programmet vokser dag for dag, og Louisiana offentliggør det løbende på louisiana.dk og på Facebook. Festivalen Louisiana Literature er aflyst i år, men litteraturen bliver stærkt repræsenteret i sommerens program.

Du kan bl.a. opleve Bisse, Søren Ulrik Thomsen, Dy Plambeck, Knud Romer, Jomi Massage, Frands Rifbjerg, Stine Pilgaard, Andreas Brantelid/Bjarke Mogensen, Jeanett Albeck, Frederik Cilius, Channe Nussbaum og Jens Albinus.

Sikkerheden er på plads

Alle events afvikles overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes regler og retningslinjer, og med gæsterne siddende på de grønne plæner i skulpturparken.

Mad og drikke lige ved hånden

Cafeen har fået en lillebror i parken, så mulighederne for mad og drikke er lige i nærheden. Her kan du stille den lille sult og få varme og kolde forfriskninger. På menuen er der sandwich og et udvalg af kager, fadøl, vin, kaffe mm. Du finder sommercafeen på plænen over for Parkscenen.

Det’ også for børn…

Flere af sommerens events henvender sig specielt til børn og børnefamilier. I kan bl.a. opleve Silja Okking og Cirkus Panik, og flere navne er på vej – hold øje med programmet.

Louisiana Børnehus har som altid en lang række sommeraktiviteter, både ude og inde. Skulpturelle snobrød, maleværksted og familieomvisninger er bare nogle af de mange muligheder.

Alle events gratis med entrébillet

Alle events er gratis for museets gæster – husk, før besøget, at bestille timeslot for ankomsttiden på museets hjemmeside www.louisiana.dk

Adresse

Gl. Strandvej 13

3050 Humlebæk

Åbningstider

23 Jun 20 / 16 Aug 20

TirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag

11:00 - 23:00

Søndag

11:00 - 18:00

Se flere åbningstider

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland