Munkeruphus

Foto: David Stjernholm
Attraktioner
Museer
Munkeruphus er et mødested for kunst, arkitektur og design - smukt beliggende ud til Øresund på kyststrækningen mellem Gilleleje og Dronningmølle.
Adresse

Munkerup Strandvej 78

3250 Gilleleje

Kontakt

E-mail:kunst@munkeruphus.dk

Telefon:49717906

Udstillingssted og kunstnerhjem

Munkeruphus er et tidligere kunstnerhjem smukt beliggende ud til Øresund på kyststrækningen mellem Gilleleje og Dronningmølle, som siden 1989 har fungeret som udstillingssted for kunst, arkitektur og design. Foruden skiftende udstillinger med danske og udenlandske kunstnere, rummer huset også en mindre butik, en café med udsigt til havet, udeservering om sommeren samt en vidtstrakt offentlig have med skulpturer. Der er direkte adgang til stranden via Dronningekløften i bunden af haven.

Hybridkunstneren Gunnar Aagaard Andersen

Munkeruphus’ historie er tæt forbundet med en af de mest alsidige og eksperimenterende danske kunstnere i det 20. århundrede, Gunnar Aagaard Andersen (1919–1982), der boede og arbejdede i huset sammen med sin familie fra 1958 frem til sin død. I husets havestue er indrettet et permanent rum om Aagaard Andersen, hvor der bl.a. vises film om kunstnerens hybride kunstpraksis, der spændte vidt fra maleri, skulptur, arkitektur til scenografi, møbeldesign, tapeter, tekstiler m.m.

Café og butik

I husets dagligstue er der indrettet en hyggelig café med udsigt til Øresund, hvor man kan købe lette frokost anretninger samt kaffe & kage. Om sommeren kan caféens lækkerier nydes i haven og på de kolde dage bliver der tændt op i pejsen. I butikken sælges egne kataloger samt bøger om kunst, fotografi, arkitektur, design og landskab. Der kan bl.a. også købes hjemmelavet Munkeruphus Honning fra stedets egne bier, som bor og arbejder i haven og special designs af Gunnar Aagaard Andersen og mindre ting af danske designere og kunsthåndværkere.

Haven

Munkeruphus er smukt beliggende direkte ud til Øresund. Haven er en oplevelse i sig selv, hvor man kan gå på opdagelse efter kunstværker eller de mange gemme- og opholdssteder, som haven også rummer. Til visse udstillinger inddrages udendørsarealerne som udstillingsrum for midlertidige skulpturer og installationer. I sommerhalvåret bruges haven også til åbninger, workshops, middage, koncerter og andre offentlige arrangementer. MUNKERUPHUS’ have er offentlig tilgængelig fra solopgang til solnedgang.

MUNKERUP PARK

2019 var året, hvor vi sammen med engagerede kunstnere, hundredvis af nysgerrige skolebørn og Gribskov Kommune har taget første skridt i drømmen om MUNKERUP PARK, et udendørs oplevelses- og læringsrum, hvor kunsten og naturen er i fokus og hvor der på alle måder er højt til loftet! Det er der kommet en fin film ud af, som kan ses her samt masser af gode erfaringer, som vi glæder os til at bygge ovenpå i næste års visioner for det udendørs laboratorium. Læs omtale her.

Observatoriet

Som vartegn for MUNKERUP PARK skabte arkitekt Simon Hjermind Jensen i 2019 OBSERVATORIET, der er et samlings- og bålsted med god akustik og smuk beliggenhed. Takket være støtte fra Statens Kunstfond, Sonja og Hans Henrik With-Nielsens Fond samt Knud Højgaards Fond har MUNKERUP PARK fået et spektakulært samlingssted, som alle er velkomne til at bruge. Vi håber, at I vil være med til at benytte og beskytte det. Se og læs mere her

Adresse

Munkerup Strandvej 78

3250 Gilleleje

Tilbud

Copenhagen Card - gratis

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitNordsjælland