VisitNordsjælland

Mangholm Økologisk Gårdbutik og Besøgsgård

Mangholm er et økologisk landbrug, der ligger i Nordsjælland lige uden for Hillerød, mellem Gribskov og Arresø. Gården drives nænsomt på naturens præmisser ved hjælp af ældre driftsformer, med oprindelige husdyrracer og gamle kornsorter. Gården er åbent for besøg i weekenden og ved særlige events i forbindelse med årstiderne.

Butik

Kom og besøg vores dejlige gårdbutik med mere end 250 varer, både egne produkter og lokale varer fra andre producenter. Foruden grøntsager sælger vi f.eks. uldgarn fra vores får og pølser, der er lavet af kød fra vores dyr. Ølandshveden, som vi dyrker på markerne kan købes som nymalet mel i butikken og havren får vi lavet til gryn, der også står på hylderne. Når landhønsene lægger æg, kan disse købes fra stalddøren. Desuden har vi et bredt sortiment af lokale varer som øl, kaffe, chokolade, saft og honning. Butikken er åben lørdag og søndag mellem 10 og 16.

Dyr
Alle vore dyr er gamle danske landracer. Vi har køer af oprindeligt rødt, dansk malkekvæg med kalve, og vores grise er af gammel dansk sortbroget landracesvin. Hønsene på gården er gamle danske landhøns, alle brune og nært beslægtede med den vilde høne. Mangholms får stammer helt tilbage fra stenalderen og hedder Ertebøllefåret.

Natur
Naturen på Mangholm har mange sjældne arter af både fugle, padder og pattedyr. Det varierede sædskifte, vandhuller, levende hegn og de dyrkede marker er med til at sikre en stor mangfoldighed af vilde dyr og planter. Alt dette ønsker vi at dele og vise til alle, der måtte ønske det. Mangholm har lavet nogle vandrestier ud over markerne, hvor besøgende er velkomne til at gå en tur i åbningstiden.

Besøg
Vi har åbent for besøg i weekenden, og derudover af og til ved særlige events, der passer til årstiden. Her disker vi op med aktiviteter for børn og voksne, og inviterer andre lokale producenter til at vise, hvad de laver.

Læs mere om Mangholm Økologisk Landbrug og Gårdbutik