Kulturstien fra Hammermøllen til Flynderupgaard

Foto: VisitNordsjælland
Aktiviteter
Turforslag
Kulturstien fra Hammermøllen til Flynderupgaard er en 15 km. lang cykle- og vandrerute fra nordkyst til sydkyst, som går gennem nogle af de smukkeste natur- og kulturlandskaber i Nordsjælland.
Adresse

Bøssemagergade 21

3150 Hellebæk

Kontakt

En fin vandresti fra den idylliske Hammermølle gennem varieret kulturlandskab i Helsingørs grønne udkant til lokalmuseet Flynderupgaard.

NaturKulturstien Hammermøllen – Flynderupgård er cirka 15 kilometer lang. Start ved f.eks Hammermøllen, Flynderupgaard, Nyruphus eller Hellebæk Alvsgård. Ruten starter ved den historiske vandmølle Hammermøllen, opført i 1765 som en del af Kronborg Geværfabrik.

Ved Hammermøllen, Hellebæk Allsgprd, Bøgeholm Sø, Naturcenteret Nyruphus og Flynderupgård er der bordebænke med medbragte madpakker.

Derefter passerer den Hellebæk Kirkegård med interessante historiske gravsteder, Turbinehuset med vandkraftværk og bymodel af Hellebæk anno 1823 og Anes Hus, en landarbejderbolig fra 1800-tallet.

Du oplever også Hellebæk Kohave, med løsdrift af kreaturer og et rigt fugleliv. I Teglstrup Hegn kan du nyde landskabet, der er formet i istiden. Stien passerer den idylliske Gurre Kirke og fortsætter i Nyrup Hegn, hvor du kan se rester af infrastrukturen omkring år 1600. I Nyrup Hegn finder du også Naturcentret Nyruphus, som  formidler naturoplevelser i tæt samarbejde med Naturstyrelsen.

Stien ender på Flynderupgård, et egnshistorisk museum hvor du kan opleve landbrugets og Øresundsfiskeriets historie gennem mange spændende særudstillinger og aktiviteter.

Ved Hammermøllen, Hellebæk Allsgprd, Bøgeholm Sø, Naturcenteret Nyruphus og Flynderupgård er der bordebænke med medbragte madpakker.

Hent brochuren "Natur-/Kulturstien Hammermøllen - Flynderupgård" på Kulturværftet og bibliotekerne i Helsingør.

Adresse

Bøssemagergade 21

3150 Hellebæk

Facilities

Vandreture

For hele familien

Længde i km. (15 km.)

Naturoplevelser

Selvguidede ture

Kultur og historie

Fred og fordybelse  

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland