Kulturnat Hillerød

Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Hillerød

3400 Hillerød

Website

Hjemmeside

Kom til Kulturnat i Hillerød – en ægte kulturnat – fredag d. 20. september 2019.

Klokkespillet på Frederiksborg Slot sætter gang i Kulturnatten i Hillerød. Når de sidste toner glider ud over byens tage, åbnes der for et eldorado af tilbud til nattens gæster. Det er dagen/aftenen, hvor historierne om slottet, byen og folk bliver fortalt - hvor døre der normalt er lukkede åbnes, og der bydes indenfor til de helt utrolige historier og oplevelser. Herefter sættes det store optog i gang fra Rendelæggerbakken.

Historiske oplevelser

Få slottets skjulte, hemmelige og uhyggelige fortællinger
Masser af spændende oplevelser, såvel på Frederiksborg Slot som på Badstueslottet og i Barokhaven. Uhyggevandringen på slottet trækker mange familier til, det samme gør Badstueslottet, der er fyldt med spændende historie.

Du må lege med historien
For bl.a. børnefamilierne er der masser af interessante aktiviteter på Bymuseet i Helsingørsgade. I foråret blev flere udstillinger opdateret, så det er endnu mere inspirerende at aflægge en visit og deltage i de forskellige aktiviteter såvel inde som ude.

Dagligt liv i Hillerød år 1900 og Svenskekrigene
Historierne trækker hvert år mange mennesker til – I Spar Nord viser Lennart Weber gamle billeder fra byens gadeliv i Hillerød omkring 1900 og fortæller historierne. I Nordea i Slotsgade fortælles historien om Svenskekrigene med Focus på katastrofe, modstandskamp og kongeligt statskup – armod og nød i Nordsjælland.

Smag på Renæssancen
I Elværket på Museum Nordsjælland får man muligheden for at smage på Renæssancen, der ligger 500 år tilbage i tiden – såvel hverdagsmad som festmad. På Plænen ved Frivilligcentret er det nutidens drikke og spiselige oplevelser, der byder velkommen til smagsprøver.

Mord på Slottet – løs mordgåden og vind
Nyt i år er bl.a. et samarbejde med den sydafrikanske/amerikanske forfatter, Stanley Trollip, der har skrevet en historie om ”Mord på Slottet”, og her inviteres nattens gæster til at løse gåden – der trækkes lod og der vil være præmier til de tre første rigtige svar.

Andre oplevelser

Film, musik og kunst
Teater, film og musik er med til at skabe stemning. Således er der film og musik i Slotsbio, kunstudstilling i Annaborg, udstilling i Art&, Slotsgade 65, kld. hos Lene Sandvang.

Gæstfrit politi
Igen i år inviterer politiet indenfor og viser patrulje- og hundebiler, motorcykler og ATK-bil, og så gode tips til at undgå tyveri og indbrud.

Musik, musik, musik – og så et trylleshow
Biblioteket byder traditionen tro på mange spændende oplevelser, og her sluttes aftenen af med Mr. Swing King. Klaverfabrikken og Truckhallen er bl.a. spækket med musik hele aftenen – ligesom Kedelhuset byder på børnekor, trylleshow, foredrag og jazz, mens man kan nyde Café Milleniums lækre kager/kaffe.

Rundvisning i medicinens historie
Pharmakon byder på guidede rundvisninger i Farmacihistorisk Samling, særudstillinger og hyggelig musik.

Flotte opvisninger og boder på Hillerød Camping
Naboen – Hillerød Camping byder på masser af oplevelser og god stemning med udstilling af historiske køretøjer, kvadrilleridning med Frieserheste og optræden af Den Kongelige Livgardes Tambourkorps, Frederiksborg Drabantgarde, Vedbækgarden og Hjemmeværnets Tambourkorps. Masser af boder med hyggelige og sjove aktiviteter venter gæsterne

LÆS MEREwww.kulturnathillerod.dk eller download gratis app fra d. 20. august 2019. Trykte programmer fås fra d. 24. august 2019.

Billetsalg til Kulturnat Hillerød starter den 30. august på billetto.dk

Adresse

Hillerød

3400 Hillerød

Facilities

Anden begivenhed

Den Gode Historie

Byfest

Relaterede produkter

Updated by:
VisitNordsjælland