Per Kirkeby på Louisiana - Bronze

Foto: Per Kirkeby Estate
Begivenheder
Begivenheder
Per Kirkebys store malerier er fremtrædende i Louisianas Samling, og han så sig selv først og fremmest som maler. Men han arbejdede også i andre genrer, bl.a. i bronzeskulpturer. Louisianas store udstilling viser for første gang Kirkebys samlede værk af bronzer. Udstillingen åbner 21. februar og er tilrettelagt af Louisianas direktør Poul Erik Tøjner.
Adresse

Gammel Strandvej 13

3050 Humlebæk

Kontakt

E-mail:mail@louisiana.dk

Telefon:49 19 07 19

 

Udstillingen Per Kirkeby – Bronze handler om kunstnerens arbejde med figur og rum. Skulpturerne indtager denne gang hovedrollerne, de monumentale såvel som de små.

Kirkeby begyndte at arbejde med skulpturer i starten af 1980’erne og det fik en afgørende betydning for udviklingen af hans malerier. Omvendt virker mange af hans skulpturer som om de næsten er malet frem, fremfor formgivet, hvilket typisk ses af deres overflade.

Per Kirkeby (1938-2018) har udstillet og er repræsenteret på museer verden over. Han er en af de absolutte hovedpersonerne i Louisianas samling, med værker af kunstneren fra den første begyndelse til hans allersidste år. Udstillingen tilrettelægges af Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, der siger:

”Vi glæder os til at vise en side af Kirkebys kunst – skulpturværket – som vi nærmest umærkeligt har fået et helt selvfølgeligt forhold til – de står bare der i parken og optræder her og der i samlingen med største naturlighed. Men nu forsøger vi at skrive fortællingen om, hvad der egentlig er på færde i disse mørke ansamlinger af stof – også set i lyset af, nå ja, alt det lys, der strømmer ud af Kirkebys billeder.”

Fakta

Hvad: Per Kirkeby - Bronze
Hvor: Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk
Hvornår: 21. februar – 13. december 2020
Åbningstider: Mandag - lørdag kl. 09-23. søn- og helligdage kl. 09-18. 
Entré: Billet skal købes på forhånd - køb nu
Læs mere: www.louisiana.dk 

Adresse

Gammel Strandvej 13

3050 Humlebæk

Åbningstider

21 Feb 20 / 13 Dec 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdag

09:00 - 23:00

søndag

09:00 - 18:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland