VisitNordsjælland

Hvad skal vi med huse? – Munkeruphus udstiller Bjørn Nørgaards arkitektur

På Munkeruphus kan du se den første udstilling med Bjørn Nørgaard, hvor der kun er fokus på hans arkitektur. Se værkerne og deltag i det debatskabende program.

Hvad er arkitektur?

Hvad betyder din bolig for dig? Hvordan føles det at komme ind i en stor balsal? I et lille, lavloftet rum? Bjørn Nørgaard har altid været optaget af arkitekturens betydning for samfundet og menneskerne i det.

Træd ind i rummene på Munkeruphus og oplev kunstnerens arkitektoniske værker.  

Læs mere om Munkeruphus.

Første gang, der kun er fokus på arkitekturen

Bjørn Nørgaard er især kendt som billedhugger og performancekunstner med flere kontroversielle værker bag sig. Derfor er Munkeruphus’ udstilling den første, der udelukkende fokuserer på hans arbejde med arkitekturen.

Find åbningstider og billetpriser på Munkeruphus.

Skal ses som et oplæg til debat

Det er ikke kun meningen, at du skal se den udstillede arkitektur. Udstillingen er nemlig et oplæg til debat, der vil have dig til at reflektere sammen med Bjørn Nørgaard over, hvordan vores huse og bygninger påvirker os og den måde, vi lever vores liv på.

Udforsk Dronningmølle, hvor Munkeruphus ligger.

Reflektion gennem arrangementer og arkitektur-ture

For at sætte gang i tankerne har Munkeruphus planlagt et program, der skal ledsage udstillingen. Her kan du deltage i arrangementer og arkitektur-ture, der vil udfordre forholdet mellem samfund og arkitektur.

Artist Talk og middag med Bjørn Nørgaard - skal du med?

Den 29. juli 2021 kan du opleve Bjørn Nørgaard på helt tæt hold. Samtalen finder sted på Munkeruphus mellem Bjørn Nørgaard og Jesper Holm fra Boldsen & Holm Arkitekter. Bagefter vil du få mad og drikke til fællesspisning i haven. Find tidspunkt og billetter. 

Bjørn Nørgaard: Arkitekt og hesteofrer

Kunstneren Bjørn Nørgaard blev både kendt og berygtet, da han i 1970 som 23-årig ofrede hesten Røde Fane på en mark som en protest mod Vietnamkrigen. Aktionen medførte læserbrevsstorme og blev Bjørn Nørgaards gennembrud som kunstner.

Som arkitekt har Bjørn Nørgaard blandt andet tegnet Bispebjerg Bakke. En opsigtsvækkende boligbebyggelse på Bispebjerg, der er kendetegnet ved at ”slange” sig gennem landskabet.