Ann Veronica Janssens Hot Pink Turquoise, 2016 2 x 700/1000 watt halogen lamp, dichroic color filter, 1 tripod Foto: Andrea Rossetti / Courtesy Institut d'Art Contemporain Villeurbanne/Rhône-Alpes, France

HOT PINK TURQUOISE - Ann Veronica Janssens på Louisiana

Photo: Andrea Rossetti
Begivenheder
Begivenheder
Med HOT PINK TURQUOISE præsenterer Louisiana Belgiens største nulevende kunstner, Ann Veronica Janssens, for første gang i Skandinavien. Med lyseffekter, tågedannelser, farvespor og optisk bedrag leger hun med dine sanser og sætter virkeligheden i et nyt lys. Oplev udstillingen i Louisianas Sydfløj 23. januar – 21. juni 2020.
Address

Gammel Strandvej 13

3050 Humlebæk

Kontakt

Email:mail@louisiana.dk

Phone:49 19 07 19

Veronica Janssens værker er af en karakter, hvor du kan være i tvivl om du befinder dig i et fysiklokale eller på et kunstmuseum. Lyseffekter, tågedannelser, farvespor og spejlingers optiske bedrag omgiver dig. 

Der er et fællesskab mellem naturvidenskabens tilgang til verden og Janssens arbejdsmetoder: Der arbejdes ikke på at bekræfte det, vi allerede ved, men på at forfølge nye forestillinger, perspektiver og modeller.

En drømmeagtig oplevelse

Eksperimentet er vigtigt, som f.eks. i hendes mest berømte værk: RED, BLUE, YELLOW. En pavillon af farvede plader fyldes med let røg og lys, hvor det farvede lys er værkets egentlige materiale. Det er en ganske særlig æstetisk oplevelse at gå ind i pavillonen, bevæge sig rundt i den og se hvad der sker med kroppens bevægelser.

Sanselig og svimlende kunst

I det hele taget bruger Janssens rummet som scene for sanselig udfoldelse i sine skulpturer. Hendes værker beskrives som både spinkle og svimlende. Enkle i deres komponenter af røg, farvestof eller væsker, men med en effekt, der løfter dem langt ud over materialet. Hun bruger selv ordet ”flydende” til at beskrive virkningen; den prominente hollandske teoretiker Mieke Bal kalder værkerne på én gang genstand og begivenhed.

Fakta

Hvad: Ann Veronica Janssens HOT PINK TURQUOISE
Hvor: Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk
Hvornår: 23. januar – 21. juni 2020
Åbningstider: Mandag- lørdag kl. 109-23. Søn- og helligdage kl. 09-18. M
Entré: Billet skal købes på forhånd - køb den nu
Læs mere: www.louisiana.dk

Address

Gammel Strandvej 13

3050 Humlebæk

Opening hours

23 Jan 20 / 21 Jun 20

Mon, Tue, Wed, Thu, Fri, Sat

09:00 - 23:00

Sun

09:00 - 18:00

Related products

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland