Hillerød Bymuseum - Museum Nordsjælland

Foto: VisitNordsjælland
Attraktioner
Museer
Adresse

Helsingørgade 65

3400 Hillerød

Kontakt

E-mail:post@museumns.dk

Telefon:7217 0240

Hillerød Bymuseum er et hyggeligt historisk museum i 3 etager, som fortæller Hillerøds historie fra middelalderlandsby og frem til i dag. Et museum for hele familien, hvor børn gerne må røre og lege med tingene.

Levende historie
Gennem udstillinger og tableauer med mange spændende genstande fortælles Hillerøds historie. Fra den lille middelalderlandsby, der i 1500-tallet udvikler sig som serviceby for Frederiksborg Slot og vokser til købstad, og frem til i dag. Et besøg på Bymuseet er en sjov og underholdende oplevelse for både børn og voksne.

Tidens Gade – det er tilladt at lege
Tidens Gade på 1. sal er særlig interessant for børn, for her kan de lege sig ind i historien og prøve hvordan det var at være barn for 100 år siden. Etagen er indrettet så midtergangen er en brolagt gade, hvorfra du kan besøge rum på begge sider af gangen. I hvert rum er der en butik, et værksted eller en skolestue som har eksisteret i Hillerød i det 19. eller 20. århundrede, med originalt interiør. Prøv at veje og sælge varer i købmandsbutikken, sid på skolepulten og skriv med tavlekridt i skolestuen, eller bliv lærling i instrumentmagerens værksted. Den ældre generation kan få et nostalgisk gensyn med glaskugler, glansbilleder og elsket legetøj fra deres egen barndom.

Se maskinerne i funktion
I kælderen ligger Grafisk Museum, som er et arbejdende museum. Her kan du se tidligere trykkere og sættere arbejde ved maskinerne og holde liv i de gamle håndværk. Det foregår på onsdage i åbningssæsonen.

Find sjove gaver og nyd en kop kaffe
I stueetagen kan du købe souvenirs og gaver i form af gammeldags legetøj, redskaber, kunsthåndværk og slik, samt postkort, bøger og publikationer om Hillerøds historie. I museets lille café kan du tage en pause og købe kaffe, te, kakao og snacks, der kan nydes ved caféborde inde eller ude i parken.

Adresse

Helsingørgade 65

3400 Hillerød

Priser

Voksne

25 DKK

Børn og unge under 18 år

Gratis

Fredag gratis adgang

Gratis

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland