Guidet tur i Den Reserverede Have og Orangeriet på Fredensborg Slot

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
De guidede ture på Fredensborg Slot og slotshave bliver ikke gennemført i 2020. Det er dog fortsat muligt, at besøge Slotsparken, Den Reserverede Have samt Urtehaven i perioden 29. juni til 9. august 2020, bare uden guider. Orangeriet samt udsalget er ligeledes lukket. Dog kan du komme med på guidede ture udenfor og rundt om slottet, når fire lokale guider tager dig med på tur. 
Adresse

Fredensborg Slot

3480 Fredensborg

Kontakt

E-mail:fredensborg@slks.dk

Mobil:+4521497816

Kom indenfor i Fredensborg Slot og oplev kongefamiliens private frirum, Den Reserverede Have. På guidede ture i juli måned kan du opleve Kuppelsalen og Havesalen, kendt fra TV-transmissioner af hoffets officielle middage, de kongelige gemakker, Slotskirken og Orangeriet med de eksotiske tropiske vækster.

Det er besluttet ikke at gennemføre guidede rundvisninger på Fredensborg Slot og Slotshave i 2020 på grund af COVID 19. Det er dog fortsat muligt, at besøge Slotsparken, Den Reserverede Have samt Urtehaven i perioden 29. juni til 9. august 2020, bare uden guider. Orangeriet samt udsalget er ligeledes lukket. 

Dog er der dog åbnet op for at du kan komme med på guidede ture undenom slottet. Fire lokale guider står klar til at tage dig med rundt om slottet og hvor de fortæller om slottet og parkens facinerende historie. Læs mere og book din billet til disse rundvisninger. 

 

Oplev slottet indefra

I juli og starten af august måned, når kongefamilien ikke benytter slottet, er det muligt at komme på guidede ture i slottets sale. Her kan du bl.a. se Kuppelsalen, hvor mange officielle middage finder sted, Havesalen og en række andre repræsentative rum. Med på rundvisningen er også Fredensborgs velbevarede slotskirke og det smukke orangeri, hvor der er mulighed for at købe stiklinger og krydderurter.

Gå på opdagelse i Dronningens private have

I juli måned har du en enestående mulighed for at se kongehusets helt private have, Den Reserverede Have, på Fredensborg Slot. I denne del af haven har kongefamilien i århundreder modtaget regenter fra hele verden.

Marmorhaven og Menageri-øen

Den reserverede have består af Marmorhaven, der er anlagt i barokstil som et lille afskærmet anlæg med små italienske marmorskulpturer. På den ottekantede Menageri-ø udstillede man i gamle dage bjørne, ulve, tigre og fugle. I dag er Menageri-øen fyldt med vidunderlige roser.

Formklippet havekunst

I den reserverede have findes også store rododendron, sjældne træer og planter og frit anlagte arealer med imponerende flotte staudebede. De formklippede buksbom og taks er naturligvis klippet til perfektion af de mange dygtige gartnere, der arbejder i haven.

Potagerie og urtehave

Det smukke potagerie - også kaldet Urtehaven, leverer friske grøntsager, krydderurter og frugter til det kongelige køkken og blomster til dekorationer på slottet. Prins Henrik brugte selv urtehaven aktivt, og tilførte den salater og eksotiske urter. I en del af urtehaven er der plantet vinstokke til en mindre produktion af vin.

Orangeriet

I havens moderne orangeri kan du bl.a. opleve flotte store planter fra middelhavsområdet og planter, som knytter sig til havens barokperiode - for eksempel 250 år gamle myrtetræer. I Orangeriet er der mulighed for at købe stiklinger, krydderurter og vin fra Chateau Cayx med hjem.

Besøg Fredensborg Slot og Den Reserverede Have
Fredensborg Slot og Den Reserverede Have er normalt reserveret Kongehuset. Om sommeren er det dog muligt at se dele af slottet og Den Reserverede Have på en omvisning. I 2020 er det muligt at besøge slottet fra d. 29 juni til d. 9 august. Mere information om omvisninger på slottet og i Den Reserverede Have vil komme her på siden i foråret 2020.

I samme periode er der gratis adgang til Den Reserverede Have kl. 9.00 -17.00. Den øvrige slotspark er åben for publikum hele året.

Praktiske oplysninger

Fredensborg Slot, Slotskirke og Den Reserverede Have/Orangeriet er hvert år åben for publikum i juli i forbindelse med guidede ture.

Entré
Entre: 90,00 kr. for voksne og 40,00 kr. for børn (4-18 år). Der er gratis adgang for børn under 4 år.
Billetter købes ved Slotskirken, der ligger højre om slottet (åbent fra kl. 12.15).

Rundvisninger på dansk og engelsk
Rundvisninger på dansk hvert kvarter kl. 12.30–16.00.
Rundvisninger på engelsk kl. 13.45 og 14.45. Billetter til de engelske omvisninger kan kun købes ved ankomst til slottet.

Varighed
90 minutter

Grupper
For større samlede grupper (minimum 12 og maksimum 25 personer pr. hold) kan man henvende sig og forudbestille rundvisninger på telefon 21 19 78 16 eller e-mail: fredensborg@slks.dk.
Grupperundvisninger arrangeres alle dage i juli i tidsrummet kl. 10 – 12. Pris for rundvisning i både have og slot pr. hold kr. 2.500,- (betales forud).

Slotskirken
Slotskirken er desuden åben mange af årets søn- og helligdage i forbindelse med gudstjenester.

Den Reserverede Have
I juli måned er Den Reserverede Have også åben for publikum uden rundvisning, med gratis adgang.

Adresse

Fredensborg Slot

3480 Fredensborg

Åbningstider

29 Jun 20 / 09 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

12:30 - 16:00

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland