VisitNordsjælland

Grønnessegaard Gods

Grønnessegaard Gods har været en del af Halsnæs området i snart 250 år, og har været ejet og drevet af familien Hasselbalch gennem de sidste 100 år. Grønnessegaard er beliggende på sydkysten af Halsnæs omgivet af skov og med udsigt over Roskilde Fjord. Grønnessegaard er en hovedgård oprettet 13. maj 1776 af Johan Frederik Classen, som også etablerede bl.a. Arresødal og Corselitze.

Aktiviteter på godset:

Butik & Café: Hver torsdag og fredag kl. 15-17.00 er der åbent i vores butik med lokale fødevarer fra vores Hereford Kvæg. Medlem af Spisekammer Halsnæs, som er en samling af lokale fødevarerproucenter på Halsnæs. 

Julemarked: Der afholdes hvert år første advents weekend, et stort og eksklusivt julemarked på godsets areal. Julemarkedet er pga. COVID-19 aflyst i 2020. 

Veterantræf: I Pinsen afholdes et stort veterantræf "TimeWinder" på området. Aflyst pga. COVID-19 i 2020

Udlejning af lokale til selskab & konferencer: I de smukt restaurerede avlsbygninger er der indrettet selskabslokale. De store karakteristiske vinduespartier og de hvælvede lofter er bevaret og nænsomt istandsat. Bygningen står klar til udlejning med nyetableret køkken, toiletter og garderobe. Lokalet kan rumme op til 150 gæster med god plads til dansegulv, udsmykning, buffet, band mv. Lokalet kan lejes med eller uden kok og personale. Henvendelse vedrørende arrangementer bedes rettet til alhasselbalch@live.dk eller pr. tlf. +4540318863

 

Historien:

Efter J. F. Classens død i 1792 overgik ejendommen til det Classenske Fideikommis, som solgte ejendommen til Prins Carl af Hessen (Frederik VI’s svigerfar). I 1804 overdrog Prins Carl ejendommen til sin svigersøn og efter dennes død i 1839 blev ejendommen statseje. Nogle år efter enevældes ophør blev ejendommen i 1859 solgt til Brdr. Hellemann. Hellemann opfører hovedbygningen og sælger siden ejendommen til indehaveren af Missionshotellet i Kbh. Andreas Christian Nissen. 


Grønnessegaard blev 2. marts 1921 af Nissens arvinger solgt til Dr. Carl Hasselbalch. Ejendommen ejes i dag af Ditlev Hasselbalch, som er 4. generation af den Hasselbalch’ske familie på Grønnessegaard.

Bygninger og brostensbelægning på Grønnessegaard er i dag fredet, så også kommende generationer kan nyde den uspolerede kulturarv.

Den primære drift består i dag af agerbrug. Derudover vil besøgende på ejendommen om sommeren kunne nyde synet af græssende Hereford kvæg, får samt heste på de tilstødende jorder. I de omgivende skove og søer er der et mangfoldigt liv af ænder, fasaner, rådyr og kronhjorte.