Frederiksborg Slotskirke

Foto: VisitNordsjælland
Attraktioner
Kirker
Adresse

Frederiksborg Slotskirke

3400 Hillerød

Kontakt

E-mail:ANMH@km.dk

Telefon:48240900

Frederiksborg Slotskirke er et pragtfuldt og imponerende kirkerum, tænkt og bygget som kongefamiliens private kirke, uden adgang for menigmand. Slotskirken udgør Frederiksborg Slots vestfløj.

Pragtfuldt interiør
Da Chr. d. 4 igangsatte kirkens opførelse 1606 – 17 blev der ikke sparet på noget: dygtige håndværkere blev hentet ind fra hele Europa til at udføre den kunstneriske udsmykning, bl.a. unik intarsia arbejde i stolestaderne, forgyldt og bemalet stuk i hvælvingerne, apostelfigurer i alle nicher og symboler på kongens opgaver og pligter i buerne.

Enevældens kroningskirke
Efter enevældens indførelse i 1660 blev Frederiksborg Slotskirke kroningsskirke for de danske konger indtil den sidste kroning i 1840.

Skånet ved den store brand
Da store dele af Frederiksborg Slot nedbrændte ved den katastrofale brand i 1859, gik kirken næsten fri, og det autentiske interiør kan derfor opleves i dag. Man kan også se Ordensgalleriet med Elefantriddernes og Storkorsriddernes våbenskjolde, et stykke interessant kulturhistorie.

Compenius Orglet
Kirken har 3 orgler, hvoraf det er ældste er Compenius Orglet, bygget i 1610. Orglet var en gave til Chr. d. 4 fra hans søster, Hertuginden af Braunschweig-WolfenBüttel. Der spilles på det hver torsdag fra 13.30 til 14.00.

Sognekirke
I dag fungerer slotskirken som sognekirke og er åben i forbindelse med kirkelige handlinger som gudstjenester, dåb, konfirmationer og bryllupper. Kirken kan ses forud for en kirkelig handling, under forudsætning af at de besøgende udviser respekt for, at de befinder sig i en kirke.

Adgang
Til forskel for de fleste andre kirker i Danmark, er Frederiksborg Slotskirke ikke en åben kirke, men en del af Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot. I museets åbningstid kan kirken beses fra galleriet gennem slottet. Se åbningstider her

Adresse

Frederiksborg Slotskirke

3400 Hillerød

Åbningstider

01 Nov 19 / 31 Mar 20

Mon, Tue, Wed, Thu, Fri, Sat, Sun

11:00 - 15:00

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitNordsjælland