Foredrag - Gåden om Scandinavian Star

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
De fleste har nok hørt om Scandinavian Stars grusomme skæbne, men kender du hele historien. Tag på Museet for Søfart når Danmarks førende ekspert på mordbranden, Lars Halskov, kommer og fortæller om de forfærdelige hændelser og det dramatiske efterspil.
Adresse

Ny kronborgvej 1

3000 Helsingør

Kontakt

E-mail:info@mfs.dk

Telefon:49210685

I april 1990 skete en af Skandinaviens største maritime katastrofer, da en brand ombord Scandinavian Start kostede 159 mennesker livet. Efterfølgende efterforskning viste at branden var påsat. Gerningsmanden bag den forfærdelige mordbrand er til den dag i dag stadig et mysterie.

Få ved mere om Scandinavian Star end Lars Halskov, der er forfatter bag bogen ´Branden´ som omhandler det forfærdelige hændelsesforløb og efterspillet for branden på Scandinavian Star. I 2020, præcist 30 år efter katastrofen, lavede DR en 6 episoder lang dokumentar om branden, efterforskningen, ofrene og de pårørende. Dokumentaren var blandt andet baseret på Halskovs bog, og Halskov selv medvirker også i dokumentaren hvor han deler ud af sin viden.

Har du spørgsmål som du brændende ønsker at få besvaret, eller er du blot interesseret i fortællingen om en af Nordens største maritime katastrofer, så kom og hør Lars Halskovs foredrag.

Praktiske informationer

Dato: 07.010.2020

Sted: Museet for søfarts auditorium

Pris: entrebillet, selve foredraget er gratis. Her kan du tilmelde dig

 

Adresse

Ny kronborgvej 1

3000 Helsingør

Åbningstider

07 Oct 20 / 07 Oct 20

onsdag

16:00 -

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland