Falkonergården i Fredensborg

Foto: VisitNordsjælland
Attraktioner
Zoo'er og dyreparker
Lidt uden for Fredensborg kan besøgende opleve historiske vingesus, når falkonerens ørne, høge og falke viser deres jagt- og flyveteknik på ganske tæt hold.
Adresse

Davidsvænge 11

3480 FredensborgOplev falkenes leg i luftrummet over Falkonergården 9 dage i efterårsferien

Se showet hele efterårsferien, fra lørdag d. 10 til søndag 18. oktober 2020, klokken 15.00. Se hele Falkonergårdens program. Book din blillet i forvejen eller mød op 15 min inden showet.  

Vingesus på Falkonergården

Under den 1 time lange forevisning trænes rovfuglene og årtusinders jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene. Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som igennem næsten 1000 år har været danske konger og dronningers jagtmarker.

I løbet af sommeren kan Falkonergården fremvise et rigt udvalg af spændende falkearter - lige fra en af verdens mindste, den amerikanske tårnfalk på blot 100 gram til verdens hurtigste, nemlig vandrefalken. Også slagfalken, som måske var den første falkart, som startede at jage sammen med mennesker for omkring 4.000 år siden. Desuden kan vi som et af de eneste steder vise eleonorafalken - en lille falk med lange vinger. 

I hvert af Falkonergårdens programmer vil man se 6-7 forskellige rovfugle blive trænet - ud over de spændende falke, så vil de russiske steppeørne og de amerikanske musvåger vise der noget anderledes flyvning i forhold til de hurtige falke.

Som noget ekstra vil der i programmet indgå et indslag, hvor Edith Wenzel jagttrænder falk fra hesteryg. Det er bestemt ikke alle heste - eller rovfugle - der kan samarbejde på denne måde. Den islandske hest har tidligere været anvendt til denne form for jagt, da den er meget sikker på benene og let at sidde op på.

Billetsalg ½ time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs.

Under forevisningen trænes rovfuglene og årtusinders jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene. Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker, og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Se flere informationer og billeder på www.falkonergaarden.dk

Denne attraktion er gratis med Copenhagen Card - Læs mere om kortet her!

Adresse

Davidsvænge 11

3480 Fredensborg

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland