En sommerfugl i gult papir – Se international papirkunst på Papirakademiet

Papirkunstnere fra hele verden udstiller deres kunstværker på Papirakademiet i Gilleleje. Se de skrøbelige og udtryksfulde værker i selvfremstillet papir.

Papirkunst er ikke kun origami og H.C. Andersen

Hvad tænker du på, når du hører ordet ”papirkunst?” Måske ser du de små papirfugle med kantede vinger fra den japanske origami for dig? Måske er det H.C. Andersens motiver, klippet i hvidt papir, som danser for dit indre blik?

Begge dele er papirkunst. Men papirkunst er også meget mere. Vidste du for eksempel, at der findes en hel international sammenslutning af papirkunstnere, kaldet IAPMA*? I år fejrer den 35-års jubilæum.

Besøg udstillingen ”Origin and Destination” på Papirakademiet.

35 år med papirkunst fejres i Gilleleje

Jubilæet fejres med udstillingen i Papirakademiet i Gilleleje. Her kan du se, hvordan kunstnerne har arbejdet med papiret – helt fra fremstillingen af papiret og til at forme det til værker, der udtrykker nysgerrighed, kærlighed og skrøbelighed.

De 46 kunstnere kommer fra 20 forskellige lande. Deres udgangspunkt for udstillingen er at fejre udvekslingen af idéer, kunst og metoder, som grundlæggelsen af IAPMA har ført med sig.

Oplev udstillingen og lad papirkunsten forføre dig.

Læs mere om Papirakademiet.

Tag med til udstillingsåbning med cello, elektronisk musik og jazz

Vær med til at åbne udstillingen den 3. juli med musik fra flere forskellige genrer. Hør Thomas Agergaard og Tobias van der Pals udforske samspillet mellem saxofon cello, Event Horizon lukke op for den elektroniske musik og Randi Pontoppidan og newyorkeren Greg Cohen og spille gnistrende jazz.   

Gå en tur ud i Gilleleje, når du har set udstillingen.

 

*Akronymet står for International Association of Hand Papermakers and Paper Artists.