Den store pilgrimsvandring på Esrum - Tisvildevejen

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
En særdeles unik og eksklusiv natur- og kulturoplevelse. En seks dages pilgrimsvandring fra Esrum Kloster til Tisvildeleje i Nordsjælland.
Adresse

Klostergade 11-12

3230 Græsted

Kontakt

E-mail:westh@live.dk

Mobil:20723509

 

Pilgrimsvandringen byder på seks spændende dage, fyldt med mangfoldige kultur og naturoplevelser i Nordsjællands smukke landskab, skove og landsbyer.

Ruten følger de smukkeste strækninger af Esrum-Tisvildevejen fra Esrum Kloster igennem landsbyerne Mårum, Annisse, Ramløse, Tibirke og ender i Tisvilde ved Helene Kilde.

Vi går i fodsporene på tidligere tiders pilgrimme, og opsøger de gamle valfartssteder som kirker, helligkilder og klostre. Samtidig inviteres vandrerne indenfor de levende landsbyfællesskaber langs vejen med mulighed for at deltage i lokale begivenheder.  Om aftenen bydes vandrerne på gastronomiske eventyr og hyggelige stunder, hvor vi lytter til musik, foredrag, fællessang og deltager i andre spændende aktiviteter.

Derved læner vandringen op ad traditionen i den danske folkehøjskole, hvor vandrerne gennem samvær, nærvær og oplysning opnår viden og forståelse for den verden vi møder på vejen. Et stort antal foreninger, frivillige, myndigheder og lokale virksomheder arbejder sammen om, at skabe den bedst tænkelige og helt uforglemmelig oplevelse for deltagerne.

Undervejs vil guiderne fortælle om det flere hundrede år gamle kulturlandskab, med bl.a. historier om Esrum Klosters munke, kongemagtens indflydelse på landskabet, den store sandflugt, og områdets mange helligkilder.

Oplevelser undervejs:

Vi skal besøge møller og dem der arbejder ved møllerne. De vil fortælle og vise det gamle håndværk frem. Vi kommer på esklusivt gårdbesøg på Garbolund, hvor vi skal se deres vinmarker og mon ikke der bliver smgsprøver på deres vin. Vi kommer på besøg i en præstegårdshave, vi skal deltage i folkekøkken og på galleribesøg mm. Du vil blive budt på utallige gastronomiske eventyr, fællessang, andagter, koncerter, yoga og masser af hyggelige stunder med de andre vandrere og de frivillige i landsbyerne.

Overnatning:

Under de seks dages vandring kommer du til at sove på steder du nok ikke har tænkt over man kan sove. Vi får mulighed for at sove i kirker, i en lavvu (tippi/ telt) og i forsamlingshuse. Det bliver i sig selv en anderledes og spændende oplevelse. 

Sommerpilgrimsvandringen på Esrum-Tisvildevejen er en særligt eftertragtet sommeroplevelse, som har skabt og styrket bånd mellem de vandrere, der har deltaget i de foregående år.

Se det fulde program for vandringen på Tisvildevejens hjemmeside.

 

Praktisk information:

  • Tidspunkt: D. 2. juli til d. 7. juli 2020
  • Varighed: 6 dage med 5 overnatninger
  • Start: Fra Esrum Kloster, Klostergade 11-12, 3230 Esrum
  • Længde: Ca. 60 kilometer, med daglige etaper der varierer mellem 12-17 km
  • Antal deltager: Max. 30 personer
  • Pris: 4.495 kroner. I prisen er inkluderet mad, oplevelser, koncerter, bagagekørsel, guide og overnatning
  • Køb billet: Book
  • Udbyder: Foreningen Esrum-Tisvildevejen

 

 

 

 

Adresse

Klostergade 11-12

3230 Græsted

Åbningstider

02 Jul 20 / 07 Jul 20

Mon, Fri, Sat, Sun

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland