Danh Vo præsenterer | Nivaagaards Malerisamling

Hvad har den verdenskendte kunstner Danh Vo og Nivaagaards Malerisamling tilfælles? Find ud af det på udstillingen ”Danh Vo præsenterer” som er den første af en udstillingsrække over flere år på Nivaagaards Malerisamling.

Den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo og Nivaagaards Malerisamling har en særlig forbindelse. Den internationalt berømte kunstner voksede op i Nivå, og besøgte som barn Nivaagaard med skolen, hvor han fik kendskab til Johannes Hages enestående kunstsamling.

I dag har Danh Vo sin egen omfattende kunstsamling, og den vil i de kommende år blive vist på Nivaagaard i udstillingsrækken ”Danh Vo præsenterer”. Nivå har nemlig 2 spændende kunstsamlere: Danh Vo og stifteren af Nivaagaards Malerisamling, Johannes Hage.

De har formet Danh Vo

Danh Vos første udstilling på Nivaagaards Malerisamling præsenterer kunstnere, som alle har haft stor betydning for hans egen kunst: Felix Gonzalez-Torres, Sister Corita Kent og Nancy Spero.

Spejler hinanden

Danh Vo kombinerer nøje udvalgte værker i en installation, som bliver et værk af ham selv – hvor kunstværkerne låner betydning af hinanden. Temaer som religiøsitet, lidelse og selve det at samle spejler museets egen samling. Nivaagaards Malerisamling omfatter flere religiøse mesterværker fra renæssance, barok og dansk guldalder.

Læs mere om Danh Vo på Nivaagaard

Praktiske oplysninger