Breathe With Me – Jeppe Hein vil have dig til at trække vejret på Munkeruphus

Blå penselstrøg på hvidt lærred. Indåndinger og udåndinger over hele verden. Oplev og deltag i Jeppe Heins interaktive værk ”Breathe With Me” på Munkeruphus.

Værket, der sætter fokus på din vejrtrækning

Hvor mange gange trækker du vejret i minuttet? I timen? Måske lægger du ikke mærke til det, for for de allerfleste mennesker er det en refleks.

Oplev din egen vejrtrækning gennem Jeppe Heins dragende og involverende værk ”Breathe With Me”, når Munkeruphus udstiller det henover sommeren.

Oplev Jeppe Heins kunstværk ”Breathe With Me” på Munkeruphus.

Blå penselstrøg og en lang udånding – du skal selv deltage

Du skal selv deltage i kunstværket. Grib penslen, træk vejret dybt ind og lad malingen glide ned over lærredet, så længe som din udånding tager. Hver gang en ny museumsgæst griber penslen, bliver der tilføjet en ny, blå streg til lærredet – en ny menneskelig udånding.

Og hvorfor skal du så gøre det? Jo, Jeppe Heins vision med værket ”Breathe With Me” er at få os til at tænke over vores vejrtrækning. Det er den, vi deler med alle andre mennesker på jorden. Jeppe Hein vil gøre os bevidst om vores ligheder og om os selv.

Læs mere om museet Munkeruphus.

Mal dit åndedræt hver søndag

Du kan deltage i kunstværket hver søndag klokken 15, når Munkeruphus afholder "vejrtrækningsworkshop." Grib penslen og vær med til at male dit åndedræt i haven på Munkeruphus.

Du behøver ikke at tilmelde dig for at deltage i kunstværket. Det er gratis at være med til at male, når du har betalt entré til museet.

Kunstværket, der har turneret hele verden rundt, er nu på Munkeruphus

De blå streger begyndte i Central Park i New York i 2019. Her blev forbipasserende opfordret til at tage en pause, trække vejret dybt og trække penslen over lærredet.

Siden er værket nået hele verden rundt, og mennesker fra alle verdensdele har fået mulighed for at sætte deres vejrtrækning på kunstværket. Blandt andre er Helle Thorning Schmidt, Magnus Heunicke og medlemmer af FN blevet en del af kunstværket gennem deres vejrtrækning.

Find billetter og åbningstider på Munkeruphus.

Jeppe Hein: En dansk kunstner i Berlin

Jeppe Hein bor og har sit atelier i Berlin. Oprindeligt kommer han fra Danmark og er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Städel Hochschule für bildende Kunst i Frankfurt am Main, Tyskland.

Hans kunst er anerkendt i hele verden, og han har tidligere været assistent for den verdensberømte kunstner Olafur Eliasson.