Børnenes Danmarkshistorie på Frederiksborg Slot

Foto: VisitNordsjælland
Attraktioner
Museer
Vær ridder eller prinsesse for en dag i børnenes eget univers på Frederiksborg Slot. Her kan du lege dig ind i Danmarkshistorien og høre om hvordan det var at være barn, prins og senere konge på slottet. Christian 4. er nemlig født og opvokset på Frederiksborg.
Adresse

Frederiksborg Slot

3400 Hillerød

Kontakt

E-mail:dnm@dnm.dk

Telefon:48260439

Website

dnm.dk

Historie i børnehøjde
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot byder på masser af oplevelser i børnehøjde. Besøg børneudstillingen og aktivitetsrummet i Christian d. 4. hyggelige gamle vinkælder eller deltag i museets mange sæson- og ferieaktiviteter.

Børnenes Danmarkshistorie
Museets børneudstilling "Christian 4. - barn og konge" fortæller historien om Danmarks berømte konge med fokus på hans barndom. Hvordan var det at vokse op som konge?

Martin Bigums fire store historiemalerier fortæller om kongens fødsel på Frederiksborg, hans barndom og opdragelse til konge. Datidens overtro, skolegang og den unge konges kroning er nogle af de temaer, udstillingen berører.

Klæd dig ud som prins eller prinsesse
I aktivitetsrummet kan børn klæde sig ud i fine renæssancekjoler, dragter og rustninger som er kopier af rigtige dragter i børnestørrelse - og blive fotograferet i dem. De kan også skrive med fjerpen og blæk efter skabeloner fra Christian 4.s egen stilebog, farvelægge prinsessekjoler og smykker eller tegne våbenskjolde og ordener.

Børnenes Danmarkshistorie er åben alle weekender og ferier fra påske- til efterårsferien.

Sæsonaktiviteter
Med udgangspunkt i museets aktuelle særudstillinger og årets højtider arrangeres der løbende særlige aktiviteter for børn. Følg med på www.dnm.dk.

Adresse

Frederiksborg Slot

3400 Hillerød

Facilities

Historisk museum

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitNordsjælland