Arkitekturens Værksteder på Louisiana: Tatiana Bilbao Estudio

Foto: Rory Gardiner
Begivenheder
Begivenheder
Louisiana viser den tredje udstilling i serien Arkitekturens Værksteder, denne gang med den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao og hendes tegnestue. Bilbaos arkitektur er kendetegnet ved alsidighed i både skala, program og materialer, og udstillingen viser så forskellige projekter som en pilgrimsrute, en botanisk have, socialt boligbyggeri og et akvarium. Oplev Tatiana Bilbao Estudio på Louisiana fra d. 18. oktober – d. 5. april 2020.
Adresse

Gammel Strandvej 13

3050 Humlebæk

Kontakt

E-mail:mail@louisiana.dk

Telefon:49 19 07 19

Opgaven fremfor arkitekten
Tatiana Bilbao er på mange måder i opposition til tidens arkitektur. Frem for en signaturpræget stil og et personligt arkitektonisk udtryk, er hun mere optaget af det enkelte sted, nærheden til mennesker og det personlige møde.

Invitation til samarbejde
Det er karakteristisk for Bilbao at hun i høj grad inviterer andre indenfor til samarbejde - kunstnere, biologer, forfattere og andre arkitekter. Hun har stået i spidsen for flere projekter, hvor hun som strateg har udfærdiget en større masterplan, og derefter inviteret en række kunstnere eller andre arkitekter til at bidrage. F.eks. i projektet med Den botaniske have i Culiacán, hvor 35 kunstnere bidrog med pavilloner og værker.

Collage og tegning i hånden
Ligesom i arkitekturen er Tatiana Bilbaos arbejdsprocesser præget af nærhed. Og tid. Hendes foretrukne arbejdsredskaber er collage og tegning i hånden. På trods af sociale medier og mødesteder bevæger vi mennesker os stadig i fysisk arkitektur, og det ”langsomme” analoge arbejde med tegning og collager er en insisteren på den fysiske verden, det personlige engagement og menneskets evne til at formidle – uden maskiner og 3D programmer.

Alle har ret til skønhed
Den mexicanske arkitekt har et stort socialt engagement, og en mission om at skabe blot en lille portion skønhed til alle mennesker. Arbejdet med sociale boligprojekter og det nære engagement er centralt i Bilbaos værk. Ofte kommer initiativet fra Bilbao selv, uden indtjening for øje. Hun har den holdning, at ikke blot museer, universiteter og lufthavne skal tegnes af arkitekter. Alle har ret til skønhed, og et minimum af æstetisk kvalitet skal give grobund for et bedre liv.

Stillingtagen til bæredygtighed
Tatiana Bilbao er vokset op i Mexico City og er uhyre bevidst om knappe ressourcer. Hun ligger ikke under for tidens strømninger, og bæredygtighed er ikke et prædikat, hun selv vil sætte på sine bygninger. Bæredygtighed er for hende ikke blot en klimavenlig facade, men stillingtagen til, om en bygning overhovedet skal opføres - om der er behov for den.

Det kan du opleve på udstillingen
Udstillingen på Louisiana er opdelt i 3 temaer: Landskaber, Kuriositeter og Steder. Den er opbygget som en scenografi der består af tegninger, collager, modeller og materialer. I et biografrum vises fire dokumentariske film. Dels en samtale mellem Tatiana Bilbao og hendes mentor, den schweiziske arkitekt Jacques Herzog, produceret af Louisiana Channel i 2019. Dels film, der følger tre af Bilbaos vigtigste projekter i Mexico: Pilgrimsruten i Jalisco, Den botaniske have i Culiacan og en ‘lysende sti’ i Mexico City.

Læs mere om Arkitekturens Værksteder: Tatiana Bilbao Estudio  

Adresse

Gammel Strandvej 13

3050 Humlebæk

Åbningstider

01 Jan 20 / 05 Apr 20

Tue, Wed, Thu, Fri, Sat, Sun

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitNordsjælland