Frederiksborg Slot

Cykel, kajak, kultur, vandretur & hyggelige kystbyer

Forårsoplevelser i Nordsjælland

Lyset er på vej, og snart begynder forårets bebudere at pible og spire i skov og krat. Aldrig har vi længtes efter forårets komme så meget, som vi gør i år. At gøre noget godt for os selv. Vi vil ud og hungrer efter nære oplevelser, der kan mærkes og giver energi. De er lige om hjørnet. 

I Nordsjælland er der højt til himlen, og plads til at bevæge sig i skoven og på stierne. Spring ud i naturen og få inspiration til gode gå- og cykelture med udsigt til kunst, kultur og stærk historie på vejen. Besøg de mange små gårdbutikker spredt i det nordsjællandske landskab og støt de lokale restauranter og butikker. Prøv en overnatning under teltdugen eller kom indenfor og lad dig forkæle med et hotelophold.

Hundested Sandskulptur Festival

Hundested Sandskulptur Festival
åbner 13. maj

Vil du vide mere?

Hvordan bliver vejret?

Find vejrudsigten for idag eller den kommende uge på www.dmi.dk

 

Må hunde medbringes på Frederiksborg Slot og slotshave?

Hunde velkomne - Dog må hunde ikke medtages i den genskabte del af barokhaven. Hunde skal føres i snor i den øvrige del af barokhaven. Løshunde er tilladt i enkelte dele af haven, for mere information - se Slottes hjemmeside

Må man have hunden med på stranden?

Naturstyrelses hjemmeside kan man læse meget mere om at tage sin hund med på stranden. Men kort og godt så skal hunden holdes i snor på stranden i sommerhalvåret, som går fra april til og med september. I vinterhalvåret, som går fra oktober til og med marts, må hunden gerne være løs på stranden, men kun hvis den ikke forvolder andre skade og man som ejer har kontrol over sin hund. 

På en del strande, hvor der om sommeren er blå flag, er det dog helt forbudt at medtage hunde – læg derfor altid mærke til en evt. lokal skiltning.

Hvad sker der i Nordsjælland idag?

Nordsjælland har store events og farverige festivaler, men også masser af mindre lokale markeder, udstillinger, koncerter, fødevareevents, rundvisninger og skønne naturoplevelser. Bliv inspireret her af de mange fantastiske begivenheder på vores hjemmeside.