Naturoplevelser - Det grønne Nordsjælland

Langs Nordkysten findes brede, hvide sandstrande med pragtfulde bademuligheder, f.eks. ved Hornbæk, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder giver høje skrænter en betagende udsigt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngklædte bakker. Ved Hundested møder det barske Kattegat den blidere Isefjord og Roskilde Fjord. Oplev det hele fra cykelsadlen ad Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, ligger i Nordsjælland. Her kan du ro i kano eller padle i kajak, fiske og nyde det rige fugleliv. Benyt de gode grill-pladser langs Esrum sø, og stævn ud med den charmerende bådfart M/S Frederikke på Arresø. Gribskov er Danmarks næststørste skov og et enestående naturområde med skovsøer, moser, enge og bakkede overdrev. Skoven er en guldgrube af naturoplevelser. Hvad med en overnatning i det fri, i shelter eller på teltplads?

Få masser af inspiration til oplevelser i naturen her på siden.

Skovene i Nordsjælland

Nordsjællands skove har for en stor del været ejet af kronen og primært været brugt af kongerne til jagt og græsning for kongehusets heste og i dag kan vi ride på de samme stier som de gamle konger.

Tag på vandretur i Kongernes Nordsjælland

Så tag den langsomme vej gennem Nordsjællands smukke kultur- og naturhistoriske landskab. Oplev de smukke slotte og klostre, autentiske små kystbyer, den lokale mad fra gårdbutikkerne og familiedrevet indkvartering, hvor du får en varm velkomst

Naturområder i Nordsjælland

Bliv inspireret til at besøge flere naturområder i Kongernes Nordsjælland.

Pilgrimsruten Tisvildevejen i Kongernes Nordsjælland

Glæd dig til en buket af afvekslende oplevelser. På Tisvildevejen vil du opleve en del af Nordsjælland, som ikke er en fortegning, et ønskebillede eller en forestilling om det en turist helst vil have, men Nordsjælland, før og nu, i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræden.