Lystfiskeri på Nordkysten

Sjællands Nordkyst byder på fantastisk fiskeri i mange former. Ved den over 100 km lange kyst, kan du fiske efter de eftertragtede havørreder, tage med en kutter ud efter torsk eller bruge tid sammen med familien eller venner i put and takes eller på de mange havne og moler. På denne side kan du finde tips og tricks, de bedste fiskesteder, læse om reglerne og blive inspireret af film og flotte billeder.

 

 

 

Fisketegn

Er du mellem 18-65 år SKAL du have et gyldigt fisketegn når du fisker i Danmark. Læs regler og køb det her

God stil ved vandet - grundregler mm.

Som lystfisker i det nordsjællandske er der en masse skrevne- og uskrevne regler, som gør sig gældende, og som bør respekteres. Det gælder både for selve fiskeriet og for færden i naturen.

Lokale guider, lystfiskerklubber & grejbutikker

Som nybegynder er det altafgørende at få en god oplevelse ved fiskevandet. Det er vigtigt at få en mestringsfølelse, opleve succes og udvikle troen på egne evner.

Vejr & Vind

Er der større chance når solen skinner eller når det regner? Skal det blæse og hvilken retning? hvad med vandtemperatur og vandstand? Faktorene er mange

Havfiskeri

Strædet mellem Danmark og Sverige hedder Øresund og forbinder Kattegat og Østersøen. Det giver en trækrute for mange fiskearter og derfor finder man store mængder af torsk, sild, makreller, fladfisk og hornfisk.

Havørredfiskeri

Nordkysten er kendt for at have flot natur, til tider hårdt vejr og store havørreder. Fiskeriet er ikke altid nemt, men belønningen kan være stor.

Havne -og molefiskeri

Nogle af de bedste fiskesteder er på havne og langs moler. Molerne oftest lavet af store sten, hvor byttedyr og fisk kan gemme sig inde. Det tiltrækker mange forskellige arter af fisk og ofte kan man også komme ud på dybt vand.

Put and Take

Fiskeriet i put and take er en hyggelig og nem måde at tilbringe en dag med familien ellers ens venner. I langt de fleste put and take søer bliver der sat fisk ud flere gange i ugen.