Lokal gin i international klasse

Torsdag, januar 11, 2018

Mikrodestilleriet Stone Grange Craft Destillery, ejet af Henrik Elsner, sælger spiritus for millioner af kroner og særligt gin har vist sig at være en efterspurgt varer - ikke kun i Danmark men også i udlandet. I 2016 lancerede virksomheden en smule øst for øst for Esrum Sø to forskellige gin, Elg Gin No. 1 og Elg Gin No. 4, hvilket er såkaldte compound gin, hvor ingredienserne er destilleret hver for sig og bagefter blandet.

- Jeg bruger få ingredienser i min produktion, selvom det er stik mod den trend, der hersker i industrien om, at man skal have så mange ting i som muligt, så gin ikke smager så meget af enebær. Jeg kører ikke ud ad et eller andet mærkeligt spor med en eller anden mærkelig urt i min gin, forklarer Henrik Elsner til Berlingske Business, og noget tyder på at denne formular virker. I 2017/2018 forventer Henrik Elsner at sælge for omkring fem millioner kroner, hvoraf cirka 20 procent af omsætningen kommer fra eksport til specielt England, Tyskland og Østrig.

Netop nu producerer virksomheden 25.000 liter gin, og har investeret seks millioner kroner i sit Nordsjællandske mikrodestilleri.

Del denne side

Brændevin til det moderne smørrebrødskort

Schumachers Brændevin er en moderne kærlighedserklæring til brændevinen, og et opgør med den klassiske kommenbrændevin.