Langs Den Danske Riviera i Kongernes Nordsjælland

Tænk at vågne til en skyfri himmel og lyden af blidt brus. Se solen varme horisonten, mens du trækker i badetøjet og dypper dig i bølgen blå. Sammen nyder I nybagt brød, friskpresset juice og kaffe på badehotellets træterrasse, mens dagen vågner. Stranden, lyset, klitterne og plantagen – højt til himlen og frisk havluft, der tilsammen giver en behagelig ro i sjælen.

Tænk at vågne til en skyfri himmel, hvor børnene står klar med badering, spand og skovl. Badetøj, håndklæder og solhat. Solen skinner - ingen tid at spilde. I slentrer langs vandet, mens børnene allerede har fundet deres favorit-klit. Sand mellem tæer og hænder og så et sandslot.

Ikke noget under at kendte kunstnere igennem tiden er blevet tiltrukket af stemningen og dette maleriske scenarie. Og ikke bare Krøyer og Drachmann, men også Kierkegaards vej gik ofte til Nordsjællands kyster. På deres tid anbefalede lægerne rigeligt med frisk luft og plejende havbade til de stakkels blege byboere med svage lunger. Det gør de stadig.

Både dengang og i dag flokkes bindingsværkshuse med stokroser og koppelsten med blågrønne fiskekuttere langs Den Danske Riviera. Som perler på en snor ligger de der, de gamle kyst- og badebyer. Livet er stadig lige charmerende i Sletten, Hornbæk, Lynæs, Liseleje, Gilleleje og Tisvilde. Mulighederne for at leve det fuldt ud er bare flere. For forlader I det klassiske badehotel, det idylliske, intime B&B, campingpladsen eller feriecentret, så er der både oplevelser til livsnyderen og til legebarnet i alle aldre.

Spadyrkeren, kulturnauten eller madøret vil ikke blive skuffet over udbuddet, ligesom familien med det høje aktivitetsniveau sagtens kan fylde flere uger med naturoplevelser over og under vandet. Så hvorfor nøjes med passiv forkælelse, når snorkling også er en mulighed?

Strandene ved rivieraen er blandt landets bedste. Klart vand. Rent sand. Lavvandet og børnesikkert med livreddere. Er du på jagt efter eksotiske eventyr, så svøm lidt længere ud og dyk ned under havoverfladen, hils på et marsvin eller klap en karpe. Og skulle vejret svigte, står Øresundsakvariets naturguider og snorkelundervisere i kø for at give jer indsigt i havets rige dyreliv.

Slå jer ned på en af kystens mange hyggelige og cafeer, mens I betragter livet på havnen og børnene fange krabber. Eller rund dagen af med en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige på Restaurant Sletten eller Bistro Nord – mens I drømmer jer væk i solnedgangen.

For livet leves lidt ekstra godt Langs Den Danske Riviera.

Tilbage til forsiden af Langs Den Danske Riviera

Del denne side

Oplevelsesruterne Langs Den Danske Riviera

Der er 3 spændende oplevelsesruter Langs Den Danske Riviera. Du kan læse mere om dem her