Kongernes Nordsjælland

Her i Nordsjælland har vi tre af Nord Europas smukkeste slotte. Her demonstrerede kongerne deres magt og rigdom og viste omverden at Danmark var et af de mest indflydelsesrige lande i verden. 

Derfor kalder vi det KONGENES NORDSJÆLLAND.

Kronborg Slot

Kronborg Slot er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte og er berømt verden over for at være skueplads for Shakespeares Hamlet. Kronborg er mere fæstning end slot.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot ligger smukt på tre små holme i slotssøen i Hillerød. Inden for slottets mure venter store kulturelle oplevelser for hele familien, mens de naturskønne omgivelser indbyder til fredfyldte havevandringer og sejlture. 

Fotokreditering: Thomas Rahbek

Fredensborg Slot

Besøg Fredensborg Slot, som Dronning Margrethe ofte opholder sig på. Oplev både slottet og den storslåede barokhave.

Esrum Kloster & Møllegård

På Esrum Kloster & Møllegård er mad mere og andet end en sandwich. Det er en del af kultur- og naturfortællingen. De kobler bl.a. middelalderens forædlingsmetoder (saltning, røgning) med elementer fra Det Ny Nordisk Køkken, såsom bæredygtighed, sæson og lokalproduktion.

Gurre Slotsruin

Gurre Slotsruin ligger nord for landevejen mellem Gurre og Tikøb. Den ydre mur er opført under Valdemar Atterdag i 1300-årene, kongen var ofte på slottet, og han døde også der. 

Oplev Middelalderen

Karmeliterklosteret med Sct. Mariæ Kirke er et af de bedst bevarede middelalderlige klosteranlæg i Nordeuropa. Klosteret blev grundlagt i 1430 da Erik af Pommern inviterede karmelitermunkene til Helsingør. Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark. I dag fungerer Esrum Kloster som kulturelt centrum med skiftende udstillinger, foredrag, koncerter, teater m.v. Æbelholt Klostermuseum blev i ca. 1175 grundlagt af augustiner­munke. 

UNESCO verdensarv: Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet er unikt landskabsdesign og UNESCO Verdensarv

Æbelholt Klostermuseum

Æbelholt Klostermuseum

Museet og ruinerne af Æbelholt Kloster ligger fem km vest for Hillerød. Ved museet er udgravet ruinerne af det, der i middelalderen var Nordens største Augustinerkloster.