Humlebæk - Idyl mod Øresund

Humlebæk var oprindeligt et fiskerleje, hvis historie kan spores tilbage til 1500-tallet. I 1682 var der syv huse i fiskerlejet, alle lå de parallelt med kysten på forstrande neden for en kystskrænt. 

Humlebæk by. Siden voksede byen sig større, og da Kystbanen blev anlagt i 1895-97, satte det for alvor gang i befolkningsvæksten og byudviklingen. Humlebæk er i tidens løb vokset sammen med byerne Sletten og Torpen.  I dag er Humlebæk nok mest kendt for at huse et af verdens fineste kunstmuseer, Louisiana – Museum for Moderne Kunst

Restaurant Sletten

Nyd middagen på Restaurant Sletten. Omgivet af hyggelige fiskerhuse og med udsigt over havnen og Øresund oser stedet af charme og nostalgi.

Gl. Humlebæk Kro

Hyggelig gammel landevejskro, der serverer hjemmelavet dansk mad og smørrebrød i et hyggeligt 1700-tals miljø. Dugen på bordet er naturligvis rød og hvid ternet. Det bliver ikke mere klassisk

Louisiana Museum of Modern Art Café

Louisiana Café har en af Danmarks smukkeste panoramaudsigter over Øresund. Nyd en kunstpause med kaffe, te og lidt sødt eller prøv caféens delikate buffet både til frokost eller om aftenen.

Nivaagaards Malerisamling

 Nivågaards Malerisamling er et af Danmarks fine, gamle museer, der især er kendt for en fremragende samling af ældre europæisk kunst. 

Store oplevelser i Kongernes Nordsjælland

En verden af oplevelser venter dig.....

Simons Golf Club

Golf for hele familien på Simons Golf Club i Kvistgård. Den 27 hullers bane er designet helt efter internationale specifikationer med en fremragende finish.

Aarstidernes gårdbutik på Krogerup

Besøg Aarstads gård på Krogerup med sansige haver, smukke landskaber og landbrugsbygninger. Spis på caféen og shop i den økologiske gårdsbutik.

Louisiana Ruten byder på kunst i verdensklasse

Louisiana Ruten

Længde: 25 km | Sværhedsgrad: Let 

Opleve det moderne Nordsjællands kunst og arkitektur set fra cyklen

Louisiana Museum of Modern Arts Børnehus

Børnehuset på Louisiana har 500 kvadratmeter fordelt over tre etager. Her kan børnene være kreative og udforske kunsten på deres helt egen måde. Der er åbent værksted alle dage.

Det er for børn

Der er massere af oplevelser i Nordsjælland for de yngste. Her er en samling af dem du slet ikke kommer uden om.

Oplev Nordsjælland på Cykel

Kongernes Nordsjælland er fyldt med fantastiske cykeloplevelser - og det er heller ikke sværere end at hoppe op på cyklen og pedaler afsted.

Sletten Havn

Sletten er et idyllisk fiskerleje i den sydlige del af Humlebæk, hvor havnen er det naturlige centrum. Mere end 130 fiskerhuse og gamle forretninger, som i dag næsten alle er privatboliger.

Humlebæk Havn

I den hyggelige havn Humlebæk finder du en autentisk atmosfære med smuk natur og dejlige strande. Omkring havnen finder du et beskyttet område med en skov og smukke fiskerhuse.

Humlebæk kort

Turistinformation

Visitnordsjælland har tre bemandede turistinformationer, som har åbent i sommerperioden.

Find hjertestarter

Brug for en hjertestarter? - Klik her og find alle de registrerede i Danmark

Den Danske Riviera

Velkommen til Den Danske Riviera - En naturperle langs nordkysten