Hillerød - Hjertet i Kongernes Nordsjælland

Velkommen til Hillerød – hjertet i Kongernes Nordsjælland. Med Frederiksborg Slot som historisk vartegn, umiddelbar adgang til Danmarks næststørste skov, Gribskov, og et blomstrende handelsliv i centrum er Hillerød det ideelle udgangspunkt for at kombinere kultur, naturoplevelser og shopping. Gå på opdagelse i 500 års Danmarkshistorie på Frederiksborg Slot og tag cyklen til Parforcejagtlandskaberne, UNESCO verdensarv. Bliv fristet af de mange spændende butikker, cafeer og restauranter og sov kongeligt i Hillerød – lige midt i Nordsjælland.

Frederiksborg Slot

Nordens største renæssanceslot, bygget under Christian 4. i begyndelsen af 1600-tallet, med overdådige sale og pragtfuldt interiør. Er hjem for Det Nationalhistoriske Museum.

 

Frederiksborg Slotshave

Slotshaven er et eldorado for have- og naturelskere: Barokhavens stramt kontrollerede havekunst, landskabshavernes enge, krat og søer og Indelukkets vilde natur med skov, vandløb og det rige fugleliv.

UNESCO verdensarv: Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet er skabt efter forbillede fra Versailles og er i dag et unik europæisk landskabsdesign og UNESCO verdensarv.

På cykel i Nordsjælland

Parforce rute 105

Parforce cykelrute 105 tager dig igennem Gribskov og introducerer dig til de områder der gør skoven til UNESCO verdensarv

Parforce rute 110

Parforce Cykelrute 110 tager dig igennem Store Dyrehave og introducerer dig til nogen af de områder og ting der gør skoven og vejene til UNESCO verdensarv.

Gribskov

Vandreturen går gennem Gribskov, som nu er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Den er med sine 5500 ha en af Danmarks største skove

Shopping i Hillerød

I centrum finder du over 200 spændende butikker i gågaderne, og i shoppingcentret SlotsArkaderne kan du gå i al slags vejr blandt 60 butikker med et bredt udvalg af varer for hele familien.

M/F Frederiksborg - Den Lille Færge på Slotssøen

Tag en rundtur på den smukke Slotssø i Hillerød - og kom tæt på Christian d. IVs pragtfulde renæssanceslot fra søsiden.

En rundtur varer en halv time og man kan stå af på tre steder: i byens centrum på torvet, ved Rosenhaven - nær indgangen til slottet og ved Frederik d. IVs enestående barokhave. Der sejles når flaget er hejst. Udenfor færgens sejlplan kan man leje den til familiefester eller skovture. Der kan max. medtages 30 personer.

Begivenheder i Hillerød

Rundvisninger på Frederiksborg Slot, sejlture på Slotssøen, og spændende udstillinger...

Frederiksborg Slotskirke

Frederiksborg Slotskirke er et pragtfuldt kirkerum, tænkt og bygget som kongefamiliens private kirke. Ved katastrofebranden i 1859 gik kirken næsten fri, og det autentiske interiør kan derfor opleves i dag.

Æbelholt Klostermuseum

Æbelholt Klostermuseum

Museet og ruinerne af Æbelholt Kloster ligger fem km vest for Hillerød. Ved museet er udgravet ruinerne af det, der i middelalderen var Nordens største Augustinerkloster.

Alt om Hillerød

Udforsk alt hvad Hillerød har at byde på

Naturoplevelser i-og omkring Hillerød

I Hillerød er der ikke langt fra bymidte til natur. Gribskov, Danmarks næststørste skov, og Store Dyrehave omfavner byen med direkte adgang til store naturoplevelser til fods eller på cykel

Det er for børn

Der er massere af oplevelser i Nordsjælland for de yngste. Her er en samling af dem du slet ikke kommer uden om.

Cykelruter nordsjælland

Oplev Nordsjælland på Cykel

Kongernes Nordsjælland er fyldt med fantastiske cykeloplevelser - og det er heller ikke sværere end at hoppe op på cyklen og pedaler afsted.

Hillerød kort

Bykort Hillerød

<div data-configid="1338683/58968608" style="width:400px; height:284px;" class="issuuembed"></div>
<script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"></script>

Turistinformation

Visitnordsjælland har tre bemandede turistinformationer, som har åbent i sommerperioden.

Find hjertestarter

Brug for en hjertestarter? - Klik her og find alle de registrerede i Danmark