Kunst på Molen

Kunst og Kultur i Hornbæk

Lyset i Hornbæk har altid været en kilde til inspiration for kunstnere sammen med den smukke natur, havets blik og strandens hvide sand

Allerede fra midten af 1800 tallet begyndte flere kunstnere at besøge Nordsjælland, heriblandt Hornbæk, når de skulle finde motiver og inspiration. Hornbæk Kirke er altertavlen malet i 1837 af C. W. Eckersberg, der ligeledes malede Fiskerne i Hornbæk allerede i 1806. Han har formodentlig ikke selv har været i Hornbæk, men han underviste på Kunstakademiet og opfordrede sine studerende at tage ud og male det virkelige liv.

Særligt fra 1870'erne har grupper af kunstmalere besøgt byen, navne som C.F. Sørensen, Peter Raasig, Vilhelm Kyhn, Vilhelm Petersen, Carl Neumann, Viggo Johansen, Frants Henningsen, P.S.Krøyer, Bernhard Middelboe, Zartmann, Thorvald Niss, Godfred Christensen, Julius Exner, Frederik Vermehren, Holger Drachmann, Carl Bloch, Christian Zacho, Julius Paulsen, L.A. Ring, Peter Ilsted, Johan Peter von Wildenradt, Niels V.Dorph, Carlo Hornung-Jensen, Christian Mourier-Petersen og sidst Carl Locher der som den eneste boede fast i Hornbæk i næsten 10 år. 
(kilde "Hornbæk i kunsten" af Mona Faye).

Kunsten har gode betingelser i Hornbæk

Den korte afstand til hovedstaden kombineret med en pragtfuld natur, har i flere hundrede år tiltrukket kultur og kunstpersonligheder til hele Nordsjælland, heriblandt Hornbæk. Mange kunstmalere har foreviget udsigten til Kullen i Sverige, Fiskerne, Hornbæk Bugt, de krogede træer i plantagen eller markerne omkring byen.

Hornbæk kan i dag præsentere mange kunstnere, der også inviterer til at besøge deres arbejdende værksteder: 
Sammenslutningen Hornbæk Kunstnerne.

Af andre kunstnere der bor, har boet eller haft stærk tilknytning til Hornbæk, skal nævnes Halfdan Rasmussen, Verner Panton, Stig Lommer, Svend Asmussen.

Hornbæk har to årlige kunstarrangementer: Kunst i teltet og Kunst på molen

Kunst og kunsthåndværk udfolder sig i og omkring Hornbæk i værksteder og med udstillinger på biblioteket samt i privat regi.

Kunst på molen og Hornbæk Kunstnerne www.hornbaekkunstnerne.dk
  
Støtteforeningen Hornbæk kunstmuseum www.museumi...

Hornbæk kirke 

Lokalhistorisk forening i Hornbæk www.lokalhistorie-hornbaek.dk  

Jazz i Hornbæk www.hornbaek-jazzklub.dk 

Hot Spot Banana Band hmu@stofanet.dk  

Kunstbutikken Tove Johnsen i Hornbæk www.tovejohnsen.dk 

Keramik kunstnerne NORDRUM

Galleriet Hornbæk  

Billedkunstner Finn Rasmussen www.gallerirasmussen.dk    

Del denne side

Gallerier og kunsthåndværkere

Gå på kunstopdagelse i Nordsjælland, overalt støder du på små, spændende gallerier og kreative kunsthåndværkere.