Ferie på hest i Kongernes Nordsjælland

Hvad end du er på sommerferie eller blot er her et par dage, kan du opleve skønne rideture i det fantastiske Kongernes Nordsjælland - Gribskov, Tisvilde Hegn, Asserbo Hegn, Søborg Sø, Parforceruten, Strandområder - flere hundrede kilometer ridestier.....I Nordsjælland er det muligt at ride i meget forskellige naturområder. Flere steder er der adgang direkte fra det ene område til det andet. Størsteparten af skovene i Nordsjælland er statsejet. Det er derfor muligt at ride i skovene og det er helt gratis. Flere steder kan man overnatte med sin hest, eller leje heste og deltage i guidede ture med eller uden overnatning.

På ridetur i naturen

I de nordsjællandske skove er der flere rideruter og på Naturstyrelsens hjemmeside er der information om regler og retningslinjer for at ride i naturen. Her kan du læse mere.

Hestehoteller

Har du din egen hest med på ferie er der mulighed for at overnatte på et hestehotel. Nogle steder er der overnatning for både hest og rytter. 

Heste udlejning

Hvis du ikke har din egen hest med når du kommer til Nordsjælland, er det flere steder muligt at leje en. Nogle steder tilbydes der også guidede rideture i skoven.

Butikker med rideudstyr

I Nordsjælland er der mange butikker med heste udstyr, så der er rig mulighed for at finde det helt rigtige minde at tage med hjem fra ferien i Kongernes Nordsjælland

Arrangementer og turforslag

Arrangementer for både hest, rytter og hesteinteresserede finder man også i Nordsjælland. 

Skovene i Nordsjælland

Blandt de Nordsjællandske skove har en stor del været ejet af kronen og primært været brugt af kongerne til jagt og græsning for kongehusets heste.