Esrum Kloster og Møllegård

 

Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark. Under reformationen blev klostret overtaget af kongen og en størstedelen af det blev revet ned. Murstenene blev genbrugt i hele nordsjælland, bl.a. i Helsingør. derefter var klostret skiftende kongeligt stutteri, jagtslot og mange andre ting frem til 2 verdenskrig hvor det blev brugt som hemmeligt fjernlager for det kongelige bibliotek.

I dag fungerer Esrum Kloster som en oplevelsesattraktion med sanselig udstilling udenfor og indenfor og et righoldigt program af events, familieaktiviteter, madoplevelser og meget, meget mere. Fælles for alle oplevelserne er fortællingen om stedets kultur- og naturarv.

På klostret kan du opleve den permanente udstilling ”Mennesket i Klosteret – Klosteret i landskabet” om cisterciensermunkenes liv.

Både klostret og møllegården har butik (bl.a. med egne klosterprodukter) og café, og i klosterhaven finder man nogle af de urter, munkene havde med fra Frankrig til medicinfremstilling samt til madlavningen. Stedet rummer desuden en middelalderinspireret naturlegeplads og indgangen til den nye Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Naturlegepladsen ved Esrum Kloster

Esrum Kloster har fået en helt ny naturlegeplads med elementer inspireret af middelalderens landsbyer, og med masser af muligheder for leg og bevægelse for børn og barnlige sjæ.

Høstfestival på Esrum Kloster og Møllegård

Her kan du møde lokale fødevareproducenter, der sætter madoplevelser, madkultur og råvarer af høj kvalitet i højsædet.

Mennesket i Klosteret

Kom med ind bag murene – ind i det allerhelligste – til en helt særlig sanselig oplevelse hvor udstillingen ”Mennesket i Klosteret” giver et helt særligt indblik i klosterlivet.

Middelalderdage på Esrum Kloster

Den tredje weekend i juni er der middelalderdage på Esrum Kloster med mjød, øl, kæmpende riddere og boder.

Ølfestival på Esrum Kloster

Oplev en verden af øl, når Esrum Kloster og Møllegård for tredje år i træk åbner dørene for en storartet og prisvindende Ølfestival

Udstilling om Nationalpark Kongernes Nordsjælland

I de smukke rammer på Esrum Kloster og Møllegård kan man nu opleve den nye permanente udstilling der handler om Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Pilgrimsruten Tisvildevejen i Kongernes Nordsjælland

Glæd dig til en buket af afvekslende oplevelser. På Tisvildevejen vil du opleve en del af Nordsjælland i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræden.

Naturoplevelser

Skønne skove med søer, dejlige strande venter på dig derude i Nordsjælland

Økologisk butik på Esrum Kloster

Du finder både en butik i Broder Rus’ Kælder på Klostret og i Café Daniels Kilde på Møllegården. I Broder Rus’ Kælderbutik kan du købe klosterprodukter samt bøger, glas, smykker. I Café Daniels Kilde butik kan du købe klosterprodukter.

Esrum Kloster øl

Når du besøger Esrum Kloster, skal du også besøge Klosterbutikken, hvor du blandt andet kan købe den berømte Esrum Kloster øl. 

Madoplevelser på Esrum Kloster

Tag cyklerne igennem Danmarks største skov, Gribskov til Esrum Kloster & Møllegård. Køb billet til en madoplevelse eller gå på smagsoplevelse i Broder Rus’ Kælder på Klostret og i Café Daniels Kilde på Møllegården.

Klosterkøkken på Esrum Kloster

Nu kan du opleve klosterkøkkenet - traditionelle retter med et tvist, fremstillet af nordiske råvarer, kærlighed til munkenes fadebur og ikke mindst masser af tid.

Esrum kloster: Vinder af den Regionale ølpris 2017

Søde fristelser i en sød tid. Hvorfor ikke vælge en special- og juleøl af den bedste slags? Kåret og udpeget af De Danske Ølentusiaster