Gå til indhold
Efterårsferie 2023

Efterårsferie i Nordsjælland 2023

Foto: Tine Uffelmann

Hvor skal du i din efterårsferie 2023? Efterårsferie rimer på børn. En ferie hvor børnefamilier skal hygge, være sammen, gå på opdagelse og dele oplevelser. Men hvad skal I lave? Fortvivl ej, kære forældre og bedsteforældre, hjælpen er på vej. Vi har her samlet de bedste begivenheder.

Efterår i slotshaven ved Frederiksborg Slot
© VisitNordsjællandFoto: Ann Jørgensen
Det smukke springvand i barokhaven ved Frederiksborg Slot
© VisitNordsjællandFoto: Ann Jørgensen

Dette skal du opleve i din efterårsferie...

Oplevelserne står i kø til dig når du holder efterårsferie på Sjælland. Efteråret 2022 byder spændende oplevelser både for børn og for voksne. Du kan tage med på en rigtig uhyggelig horror-walk, se et flot falkeshow i Fredensborg, klæde dig ud i historiske drager på Frederiksborg Slot, opleve kulturnat i Tisvilde eller løse gåder på Esrum Kloster.

Liste
Kort
Hillerød Horrorwalk
Foto: Tine Uffelmann
01

Hillerød Horrorwalk

Kom med på en (U) hyggelig Horrorwalk gennem Hillerød d. 20. oktober 2023 - hvis du tør! Henvender sig til børn og unge over 12 år!!

Læs mere
Kulturnat i Tisvildeleje
Foto: Ann Jørgensen
02

Kulturnat i Tisvildeleje

Badebyen Tisvildeleje afholder Kulturnat d. 15. oktober 2022. Det bliver et overflødighedshorn af kunst og kultur mellem skov og strand.

Læs mere
03

Se på stjerner på Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvildeleje

På Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvildeleje kan I anden og sidste lørdag i hver måned samt til særarrangementer i løbet af året, se på stjerner og lære mere om universet.

Læs mere
Hundested Sandskulpturfestival
Foto: Christian Warrer
04

Hundested Sandskulpturfestival

Hundested Sandskulpturfestival kan opleves igen i 2023 på havnen i Hundested. De smukke skulpturer kan ses fra d. 18. maj-22. oktober 2023.

Læs mere
Efterårsferie i Knud Rasmussens Hus
Foto: Sarah Green
05

Efterårsferie i Knud Rasmussens Hus

Tag på Knud Rasmussens hus i efterårsferien. Museet inviterer dig ind for at høre nærmere om polarforskerens ekspeditioner, polarfolket og om det at være barn på et af de koldeste og mest ugæstfrie st...

Læs mere
Efterårsferie for børn - Ugler, Krudt & Kugler
Foto: Industrimuseet Frederiks Værk
06

Efterårsferie for børn - Ugler, Krudt & Kugler

Tag børnene med på Krudtværksmuseet i efterårsferien. Her inviteres I på en tur rundt på Krudtværksmuseet for at høre, hvad krudtuglerne har at fortælle. 

Læs mere
Torup Marked 2023 - Lokale Smagsoplevelser
Foto: Daniel Overbeck
07

Torup Marked 2023 - Lokale Smagsoplevelser

Fødevare- og madmarked i landlige omgivelser på en lille station i landsbyen Torup ved Hundested i Nordsjælland. 

Læs mere
08

Vær med til at høste druer på Garbolund

Kom med ud i marken på Garbolund og hjælp til med at høste årets vindruer. I skal plukke vin og hygge Jer og sammen få en helt særlig oplevelse, som I måske aldrig har prøvet før. Der er flere dage i oktober hvor I kan komme med...

Græskarskæring til Halloween
Foto: VisitNordsjælland
09

Græskarskæring i Frederiksværk

Få en hyggelig dag med græskarskæring i efterårsferien. Valsetorvet i Frederiksværk danner ramme om græskarskæring onsdag d. 19. oktober kl.11-14. Lær fifs af en dygtig græskarskærer. 

Græskar til halloween
Foto: Jill Wellington
10

Græskarskæring i Hundested

Onsdag d. 19. oktober kl. 13-15, kan alle børn være med til at skære græskar på Hundested B&B (Tidl. Hundested Kro & Hotel). Der vil være præmier til de flotteste græskar. 

11

Gratis byvandring i Frederiksværk via en ny app

Kom rundt i Industribyen  og oplev byen på en helt ny måde med USEEUM appén.  Det er helt gratis og kræver ingen tilmelding. Scan QR-koden og gå afsted. I efterårsferien fra d. 15.-23. oktober kan du quizze om Frederiksværks historie og vinde en kanon!

 

12

Jødiske byvandringer i Gilleleje | Gilleleje og jødernes flugt i oktober 1943

Gå med på en byvandring i Gilleleje med temaet ”Gilleleje og jødernes flugt i oktober 1943. Bliv ført tilbage til 2. Verdenskrig, på byvandringer i Gilleleje, og få et indblik i hvordan jøderne prøved...

Læs mere
Historisk Skattejagt i Gilleleje
Foto: Tine Uffelmann
13

Historisk Skattejagt i Gilleleje

Museum Nordsjælland byder velkommen til historisk jagt i Gilleleje Havn og Fiskerleje. Jagten er et tilbud særligt til børnefamilier, men alle er selvfølgelig velkomne!

Læs mere
Bedstemor Ann´s Besøgsbondegård
Foto: Nikolaj Danielsen
14

Besøgsbondegårde i Nordsjælland

Selv helt små børn elsker dyr, og det er et sjovt og hyggeligt udflugtsmål at tage på bondegårdsbesøg i Nordsjælland. Besøgsbondegårdene er klar til at tage imod jer, og ungerne kan komme helt tæt på katte og kaniner, geder og får, køer, heste, grise og høns i frisk luft og dejlig natur.

Louisiana Børnehus
Foto: Ann Jørgensen
15

Louisiana Børnehus

Børn har altid været velkomne på Louisiana. De har endda deres eget børnehus i 3 etager, som er deres helt eget univers. Tegn, mal, modeller og gå kunstnere og arkitekter i bedene. Du kan lære noget, ...

Læs mere
16

Nordsjællands Fuglepark & Zoo - 2000 fugle og dyr fra hele verden

Midt i den Nordsjællandske natur finder du Nordsjællands Fuglepark og Zoo. 2000 fugle fra hele verden og en stor samling krybdyr og mindre pattedyr.

Læs mere
Horrorwalk i Hillerød
Foto: Tine Uffelmann
17

Halloween i Nordsjælland

Når mørket falder på, kan du opleve uhyggen i Nordsjælland. Kom med spøgelsesveterantoget på tur, tag med ud i den mørke skov og jag monstre og zombier eller gå trick and treat. Her er uhygge for både store og små. 

Oplevelser året rundt

Udover de mere specifikke oplevelser i børnenes efterårsferie, sker der selvfølgelig en masse andet rundt omkring i Nordsjælland resten af året. Du kan finde alle oplevelserne lige nedenfor. 

Share your wonders: