Gå til indhold
©  Foto:

Tirsdagsbyvandringer-Krudt, kugler og kanoner

Oplev det enestående og velbevarede krudtværksområde, tæt på Frederiksværks bymidte. Arealet udgør i dag et rekreativt og mangfoldigt kulturmiljø med museum, kunstgalleri, foreninger og mindre virksomheder. 

Turen er koncentreret til det enestående, velbevarede krudtværksområde, tæt på Frederiksværks bymidte og inkluderer et stemningsfuldt aftenbesøg på Krudtværksmuseet og en lille forfriskning.

Denne vandring indledes med besøg i det gamle Trækulsbrænderi, som blev opført af J.F. Classen i 1760’erne. Den varer længere end museets andre tirsdagsbyvandringer, selvom ruten er kortere

Arealet udgør i dag et rekreativt og mangfoldigt kulturmiljø med museum, kunstgalleri, foreninger og mindre virksomheder. Det undergår i disse år en nænsom opgradering som led i projekt ”Stålsat By” – senest i form af en restaurering af selve kanalen og skabelsen af en ny, sikker overgang mellem Nordtorvet og Krudtværksområdet.

På vandringen får man et blik ind i fortiden – dengang krudtmesteren blot ved at lytte til møllernes små klokker kunne høre, om produktionen kørte som den skulle. Vi ser nærmere på de enkelte huse og præsenterer den fascinerende udvikling indenfor krudtproduktionen gennem 200 år.

  • Dato: Tirsdag d. 9.august 2022 kl. 18-21.00
  • Mødested: Krudtværksalléen 1, 3300 Frederiksværk
  • Pris pr. deltager: 75 kr. ex. gebyr | Book billetter
  • Omviser: Per Jensen fra Industrimuseet Frederiks Værk