Gå til indhold
©  Foto:

Tales of the Seven Seas | Udstilling på Munkeruphus

Munkeruphus åbner dørene for en ny sæson, med den nye udstilling Tales of the Seven Seas, der sætter fokus på havet.

Det ville på mange måder være mere korrekt at kalde vores klode for ”Den Blå Planet” fi stedet for Jorden, idet vores planet er dækket af mere end 70 procent vand. Til trods for det, så ved vi stadig overraskende lidt om havet, der med sine voldsomme naturkræfter, endeløse udstrækning, mangfoldige livsformer og uudforskede dybder har været forbundet med ærefrygt og fascination igennem århundreder.

Tales of the Seven Seas

Udstillingen Tales of the Seven Seas  spænder vidt i udtryk over skulptur, video, fotografi, virtuel reality, lyd og tekst.

Udstillingen har to spor:

Det ene spor anlægger et planetarisk tidsspand og ikke-menneskeligt perspektiv gennem værker, der giver stemme til havet og dets fantastiske skabninger.

I det andet spor kan man opleve værker, der berører fiskeindustri, havforurening, dybhavsminedrift, oversøisk transport og masseturisme, der er nogle af de største trusler mod de maritime økosystemer, men også de lokalsamfund, der stadig lever og er i tæt kontakt med havet.

Åbningstider

Tales of the Seven Seas kan opleves på Munkeruphus fra d. 10. april til d. 7. august 2022. Se åbningstider på www.munkeruphus.dk

Rundvisning på udstillingen

Hver søndag kl. 14.00 kan du komme med på omvisning i hele udstillingen, hvor en kunstfaglig medarbejder vil give en introduktion til udstillingen og værkerne.