©  Foto:

Tag med på værtshusvandring i Frederiksværk

Tag med Industrimuseet Frederiks Værk på en tur, der fører os rundt til de gamle "vandingshuller" som Krudtmøllekroen, Krudtuglen, Generalen, Skovlyst og Jernbanehotellet m.fl. Tag med og lyt til de både festlige og undertiden rå historier. 

I 1950’erne og 60’erne begyndte Frederiksværk at få vokseværk. På den tid var det almindeligt, ikke mindst for mændene, at søge forlystelser udenfor hjemmet.

Byens største ”udskænkningssted” var uden tvivl "Tutten" på Stålvalseværket. Konerne stod ikke sjældent og ventede uden for porten, mens ægtefællen valgte at blive og drikke en del af pengene op inde på fabrikken efter arbejdstid.

Praktiske oplysninger

  • Dato: Lørdag den 20. april kl. 14.00-16.00 
  • Mødested: Palæet, Torvet 1, Frederiksværk
  • Pris pr. deltager: Kr. 125 ex. gebyr | Book dine billetter

De, der havde penge med hjem, spenderede dem gerne på en aften i venners lag, måske på en af byens danse restauranter. En del af de gamle restaurationer ligger stadig på deres vante plads i byen. Nogle af dem har fået nye navne, klientellet er et andet; men de udgør stadig en markant del af bybilledet.

Turen fører os rundt til de gamle vandingshuller så som Krudtmøllekroen, Krudtuglen, Generalen, Skovlyst og Jernbanehotellet m.fl. Tag med og lyt til de både festlige og undertiden rå historier.