Gå til indhold
©  Foto:

Slotshavehuset - bo kongeligt i Frederiksborg Slotshave

I Slotshavehuset får du et fantastisk Bed & Breakfast ophold i helt unikke rammer. Du bor i det historiske Rendelæggerhus fra 1725, med Frederiksborg Slot og Barokhaven lige uden for døren.

En drøm af en beliggenhed

Drømmer jeg - eller er jeg vågen? Du kommer næsten til at føle dig som Jeppe i baronens seng… for hvor tit har du mulighed for at vågne op i en ægte slotspark med det drømmeagtige syn af Frederiksborg Slot lige uden for døren?

Med Christian 4. som nabo

Men det er ganske vist! Det kan blive dig, der overnatter en eller flere nætter i det lille hvide bindingsværkshus på Rendelæggerbakken i Frederiksborg Slotshave. Du kommer simpelthen til at bo lige overfor Barokhaven og som nabo til Nordens største og smukkeste renæssanceslot, opført af Christian 4.

Fra Rendelæggerhus til Bed & Breakfast

Huset har en helt særlig atmosfære og en spændende historie. Her boede for 300 år siden en hårdtarbejdende rendelægger, hvis arbejde det var at grave render og føre tilsyn med vandtilførslen til slotssøen, havens vandløb og barokhavens pompøse kaskader. Siden har huset været kontor for slotsgartnere, og for ti år siden blev det  gennemgribende renoveret. Fra februar 2020 har huset fået nyt liv som bed & breakfast, under navnet Slotshavehuset.

Renoveret i lys og nordisk stil

Det idylliske bindingsværkshus fra 1725 er gennemgribende, men nænsomt renoveret, så det fremtræder lyst, venligt og funktionelt. Møbleringen er holdt i en enkel, nordisk og moderne stil.

Bo 4 personer en eller flere nætter

Huset har plads til i alt 4 personer, med soveværelse til 2 voksne og sovesofa i stuen med plads til 2 børn eller 2 ekstra gæster. Derudover er der et lille køkken og et badeværelse, så huset også er velegnet til et længere ophold.

Den hyggelige, brolagte gårdhave er forsynet med havemøbler, og du bliver budt velkommen med en flaske vin, der ligesom kaffe og te er inkluderet i opholdet.

Hent morgenbrød på cykel

Slotshavehuset har ikke morgenmadsservering, men du kan købe friskt morgenbrød hos bageren kun 5 min. fra huset på cykel. Der er to cykler til fri afbenyttelse.

Nyd frokosten i Café Havehuset

Café Havehuset ligger skråt overfor Slotshavehuset, så det er nemt at smutte over og indtage en lækker frokost eller en kop kaffe med hjemmebag. Leder og forpagter af den socialøkonomiske Café Havehuset, Mette Schou Hansen, står også for Slotshavehuset.

Book dit ophold i Slotshavehuset