Gå til indhold
©  Foto:

Shelter Fredbogaard

Hvad siger du til at vågne op sammen med køerne og opleve den nordsjællandske natur helt tæt på? Det kan du på shelterpladsen beliggende i Fredbogårds baghave, der oser af nostalgi og historie med rødder tilbage til 1300-tallet.  

Shelterpladsen har panorama udsigt over den snart genetableret Søborg Sø. 

Historien fortæller bl.a. om storhedstiden for Søborg Slot samt Fredbogård’s magtfulde betydning for hele området. Dronning Margrethe d.1 af Danmark er født på Søborg Slot.

Dronningen har efterfølgende ejet Fredbogård tilbage i 1400-tallet. Gårdens placering var for den tid unik i forhold til søen og de omkring liggende seværdigheder; Søborg Kirke fra år 1200, Søborg slotsruin fra 1100 og Esrum Kloster fra 1100-tallet.

2023 bliver året hvor det unikke igen etableres. I den nordlige del af den naturskønne nationalpark Kongernes Nordsjælland, genetableres den historiske Søborg sø.

Oplevelser

Når du overnatter på Fredbogård er der er masser af seværdigheder lige i nærheden. Naturen, skoven og vandet er også lige i baghaven. 

Praktisk

Det er muligt at bestille toilet samt brænde mod betaling. Shelteret skal bookes på forhånd. Dette gøres ved at ringe på tlf. +4548391340 eller sende en mail.

Det er nemt at komme til hertil, da togtstationen i  Græsted ikke er så langt væk. Herfra kan man tage toget til Hillerød eller Gilleleje. Man kan også følge med i køreplanen fra Veterantoget og tage toget i veterantidsånden.

Fredbogård er også hjemsted for Græsted Veterantræfforening. Et veterantræf der afholdes hvert år og som er Gribskovs største. Og af sin art er det største i Danmark. Det originale træf som har eksisteret i nærved 25 år. En frivillig forening som arbejder hele året.